Oletko maistanut tätä legendaarista drinkkiä? Alkuperäisestä juomasta puuttuikin oleellinen ainesosa

pina colada drinkki cocktail
Piña Colada lukeutuu maailman suosituimpien cocktailien joukkoon. Shutterstock

Piña Colada lukeutuu maailman suosituimpien cocktailien joukkoon. Oletko sinä maistanut legendaarista juomaa, ja tiedätkö, miten se sai aikoinaan alkunsa?

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin toukokuussa maailman suosituimmista cocktaileista. Juoma-alan sivusto Drinks International julkaisee vuosittain 50 suosituimman cocktailin listauksen. Listaus perustuu maailmanlaajuiseen kyselyyn: sivusto kysyy baarien kuumimpia juomia yli sadalta baari-alan ammattilaiselta, jotka työskentelevät baareissa 38 eri maassa. Maailman suosituimman drinkin titteli on ollut jo useamman vuoden Old Fashioned -cocktaililla.

Listan sijalta 32 löytyy sen sijaan eräs karibialainen herkkudrinkki, Piña Colada. Tiesitkö, että kuuluisa cocktail Piña Colada kehiteltiin erään Hilton-hotellin baarimikon toimesta?

Piña Colada kehiteltiin Hilton-hotellissa – ei sisältänyt aluksi edes alkoholia

Ensimmäinen maailmanlaajuinen hotelliketju Hilton on aina ollut hotellialan edelläkävijä ja suunnannäyttäjä. Moni yhä käytössä olevista hotellialan innovaatioista on alun perin lähtöisin Hilton-hotelleista. Hiltonissa oli maailman ensimmäisenä hotelliketjuna muun muassa minibaarit, hissit, tietokonepohjainen varausjärjestelmä sekä televisiot huoneissa. 

Jopa maailmankuulu Piña Colada -juoma on syntynyt erään Hilton-hotellin baarimikon kokeilujen tuloksena. Juoma kehiteltiin Caribe Hilton -hotellissa Puerto Ricossa vuonna 1954. Hotellin baarimikkona työskenteli tuolloin Ramon "Monchito" Marrero, jota tarinan mukaan pyydettiin luomaan nimikkodrinkki hotellin Beachcomber-rantabaarille.

–  Aluksi juoma oli vain sekoitus kookoskermaa ja ananasmehua. Rommia ei ollut, joten juomaa kutsuttiin "virkistäjäksi". Tuohon aikaan saarella ei ollut tehosekoittimia, joten Marrero valmisti aluksi juoman shakerissa. Myöhemmin, kun blenderit tulivat, juomaan lisättiin rommia ja jäämurskaa. Siitä tuli todella suosittu, Caribe Hiltonin hotellinjohtaja Pablo Torres kertoi vuonna 2019 CNN Travel -sivustolle.

Caribe Hilton kärsi suuria vaurioita vuoden 2017 Irma ja Maria -hurrikaaneissa ja joutui sulkemaan ovensa joksikin aikaa. Nyt hotelli on taas täydessä toiminnassa ja rantabaarista voi tilata aidon ja alkuperäisen Piña Coladan.

Piña Colada – hotelli Hilton Cariben aito resepti

Ramon Marrero tekemässä Piña Colada -drinkkiä.

6 cl rommia
3 cl kookoskermaa
3 cl vispikermaa
12 cl ananastäysmehua
1,2 dl jäämurskaa

Sekoita rommi, kookoskerma, vispikerma ja ananasmehu blenderissä. Lisää joukkoon jäämurska ja sekoita 15 sekunnin ajan. Tarjoile Piña Colada 3,5 desilitran vetoisesta lasista ja koristele tuoreella ananaksella ja kirsikalla. 

Lähde: Hilton, CNN

***

Videolla: Pitäkö minttuisista drinkeistä? Kokeile tätä Mikaelin loihtmaa cocktailia:

2:31


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja