Oletko maistanut? Mansikkakakku, jota suomalaiset palvovat – varma hitti juhlapöytään

Britakakku on todellinen kesäkakkujen klassikko, jota suomalaiset rakastavat. Marjoja, marenkia, kermaa ja kakkupohjaa yhdistelevä herkku on vastustamaton juhlapöydän kuningatar.

Britakakku on yksi Suomen suosituimmista kesäkakuista. Mehevä kakkupohja, makea marenki ja marjat tekevät britakakusta varman hitin. Iki ihanan britakakun täytteitä voi vaihdella sesongin mukaan, mutta klassisin ja monelle rakkain on tietysti perinteinen mansikkabrita.

Britakakku tunnetaan myös muilla nimillä

Britakakun nimen alkuperästä ei ole saatavilla varmaa tietoa. Kakku on mitä ilmeisemmin rantautunut Suomeen rakkaasta naapurimaastamme Ruotsista, jossa se tunnetaan useilla eri nimillä: Pinocchiotårta, Brittatårta, Glömmingetårta, Mammas tårta, Ölandstårta ja Margaretatårta.

Ulkoministeriön mukaan Ruotsista tullut Pinocchio-kakun resepti olisi nimenomaan meidän britamme taustalla. Legendan mukaan suomenruotsalaisessa kartanossa keittäjätär nimeltä Brita ryhtyi valmistamaan kyseistä kakkua. Brita antoi nimensä kakulle, koska Pinocchion tarina oli hänen mielestään liian surullinen. 

Jos et vielä ole testannut britakakkua, nyt on korkea aika! Sen valmistaminen on helppoa ja lopputulos palkitsee. Testaa vaikka kevään juhliin!Katso myös videolta vinkit mansikoiden perkaamiseen.

0:18
 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja