Katariinan raparperipiirakan ohje viedään käsistä – Maisemakahvilan raparperipiirakka on ylivoimainen ykkönen

3:00 Näin teet herkullisen Maisemakahvilan raparperipiirakan

Katariina Pylsyn MTV:lle jakama Maisemakahvilan raparperipiirakka -ohje nousi viime vuonna koko MTV Uutisten Makuja-ruokasivun ylivoimaisesti suositummaksi reseptiksi. Raparperikauden kynnyksellä on taas aika leipoa suosikkipiirakkaa!

Oletko sinä jo testannut Katariinan kuuluisaa raparperipiirakkaa Maisemakahvilan raparperipiirakka on resepti, jota suomalaiset googlaavat vimmatusti aina keväisin. On taas se aika vuodesta, kun piirakan suosio nousee myös MTV Uutisen Makuja-ruokasivuston reseptipankissa.

Kerroimme jo keväällä 2019,  kuinka hittipiirakan resepti lähti aikoinaan leviämään. Hämeenkyrössä suosittua kesäkahvilaa pitävä Katariina Pylsy antoi ohjeen Kotiliesi-lehdelle ja pian piirakka oli kaikkien huulilla.

Kun Pylsy kävi aikoinaan Karkun emäntäkoulua, nappasi hän sieltä mukaansa herkullisen kuuloisen omenapiirakkareseptin. Piirakka paljastui erinomaiseksi ja Katariina ryhtyi leipomaan sitä myös kesäkahvilassaan. Piirakasta kehittyi pian entistäkin parempi, kun siihen päätyi täytteeksi onnellisen sattuman kautta raparperia.

 – Sain kerran naapuriltani ison pinon raparperia. Laitoin sitä pakkaseen ja kokeilin piirakkaan. Hui, että siitä tulikin hyvää! Pylsy muisteli MTV:lle.

Maisemakahvilan raparpiirakka on helppo valmistaa

Mikä piirakasta sitten tekee niin erityisen hyvän? Pylsy arvelee, että sen suosio piilee kaikessa yksinkertaisuudessaan helppoudessa ja herkullisuudessa.

– Maisemakahvilan raparperipiirakka on helppo tehdä ja onnistuu aina. Sitä ei voi mokata! Piirakka on ihanan kostea ja mehevä. Ihmiset ajattelevat turhaan, että raparperi ja rahka ovat väkeviä. Mutta kun ne eivät ole! Piirakkaan voi toiseksi rahkaksi laittaa halutessaan vaikka vaniljarahkaa. Piirakan voi tehdä mistä marjoista tahansa, tai vaikka omenoista.

Lue Maisemakahvilan raparperipiirakan koko tarina.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja