Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oletko maistanut? Jyrki Sukula paljastaa kaikkien aikojen suosikkiruokansa ja ohjeen siihen: "Rakastan!"

1:15Huippukokki Jyrki Sukula suomalaisista asiakkaista: ”Pahin on se, että tempaisee siinä pienessä jurrissa vielä kahden aikaan yöllä sellaisen palautepostauksen someen”
Julkaistu 19.09.2021 08:54

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keittiömestari Jyrki Sukula vieraili MTV:n Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa ja muisteli pitkää uraansa suomalaisten tuntemana televisiokokkina. Lisäksi Sukula paljasti myös kaikkien aikojen suosikkireseptinsä. 

Videolla: Jyrki Sukulan näkemys ravintoloiden saamasta asiakaspalautteesta.

Monessa liemessä keitetty, televisiostakin tuttu kokki Jyrki Sukula juhlistaa tänä vuonna 40-vuotista uraansa kokkina ja ruokakulttuurin kehittäjänä. Sukula tuli suomalaisille tutuksi jo 1990-luvulla, kun hän aloitti televisioesiintymisuransa Huomenta Suomen kokkina. Sukulan aisaparina nähtiin kotitalousopettaja ja ruokatoimittaja Kati Nappa. Muutaman vuoden Huomenta Suomi -uran jälkeen Sukula jatkoi televisiouraansa legendaarisissa ruokaohjelmissa Kaikilla mausteilla sekä Kokkisota.

"Olen huono laulaja, mutta kohtuullinen ruoanlaittaja"

22a83383-30c2-4ab1-9a5f-c02523860a0bJyrki Sukula. Kuva: Tuukka KoskiCopyrighted

Sukula muisteli Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa, miten iso vaikutus televisiolla oli 1990-luvulla kokin uran etenemisessä. Aamuohjelmalla saattoi tuolloin olla miljoonaa katsojaa. 

– Esiintyminen on aina ollut osa ammattia. Olen aina tykännyt siitä ja se on ollut luontevaa. Olen huono laulaja, mutta kohtuullinen ruoanlaittaja, Sukula perusteli lähetyksessä uravalintaansa omaan humoristiseen tyyliinsä.

Uransa alkuaikoina nuori kokki kaipasi kuitenkin hieman vielä varmuuttaa esiintymiseensä. 

– Harjoittelin menemällä ruokakauppaan tekemään demoja ja ajattelin, että ne ihmiset joille puhuin, olivat tv-kameroita. 

Sukulan uraan mahtuu paljon vaiherikkaita vuosia. Kokki on ehtinyt uransa aikana työskennellä useissa eri huippuravintoloissa, toimia ravintoloitsijana, tehdä satoja tunteja tv-ohjelmia, voittaa erilaisia palkintoja ja tunnustuksia, julkaista kirjoja ja kehittää kunnianhimoisia ruokaan liittyviä innovaatioita. 

– Matkan varrella on tullut koettua valtavasti kaikkea ja tavattua iso määrä mielenkiintoisia ihmisiä. Joukossa on rokkareita, taiteilijoita, valtion päämiehiä, päiväkotilaisia, rannikkojääkäreitä ja vuorineuvoksia. Mukaan on mahtunut nakkimukeja ja mustikkajäätelöllä täytettyjä mansikoita. Miljoonia kiloja ruokaa, jota on tarjoiltu joskus kahdelle hengelle, joskus kymmenelle tuhannelle. Elämässäni yksikään ilta ei ole ollut samanlainen, Sukula kertoi aiemmin keväällä.

Kaikkien aikojen suosikkiohje?

shutterstock_174450743

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa Sukula paljasti torstaina myös kaikkien aikojen suosikkiruokaohjeensa.

– Rakastan haukipullia ja rapukastiketta. Olen tehny sitä itse paljon, mutta tykkään sen syödä ja tilata myös ravintoloissa. Helsingissäkin on monta hyvää ravintolaa, jossa niitä joskus saa, Savoyssa on mahtavat ja Alexanderplatsissa hienot esimerkiksi.

– Lupaan jakaa sen reseptin teille! Sukula totesi lopuksi.

Ja tässä se ohje nyt on: Haukipyörykät eli kvenellit ja rapukastike – Jyrki Sukulan suosikkiohje

Katso Jyrki Sukulan koko haastattelu Viiden jälkeen -ohjelmassa:

8:33Erikoishaastattelussa Jyrki Sukula

Lisää aiheesta:

Henri Alén metsästää edelleen yhtä täydellistä ateriaa – intohimo kokkaamiseen lähti kotitaloustunneilta: "Ruoassa on vapaus"Jyrki Sukula tekee paluun Maikkarille! Aloitti tv-kokkina Huomenta Suomessa: "Olin siellä varmaan 15 vuotta putkeen"Jyrki Sukula avaa yllätysravintolan Helsinkiin – jo 40 vuotta kokkausta: "Mukaan on mahtunut nakkimukeja ja mustikkajäätelöllä täytettyjä mansikoita"Edullista ja helppo valmistaa – Henri Alénilla on yksi ehdoton ruokasuosikki, jota sinunkin kannattaisi kokeilla: "Hemmetin hienon makuista"Hans Välimäki paljastaa elämänsä parhaimman ruoan – yksinkertainen kalaruoka valmistuu helposti kotonakin: "Oikein hyvää!"HIM-yhtyeen ex-jäsen mukaan Kokkisotaan – he ovat uudet kokit
RuokaViiden jälkeenJyrki SukulaMakuja
Haukikvenellejä eli haukipyöryköitä.Shutterstock

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:02
    Leivonta

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa

  • 07:43
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat merkit: Mikä omenamehuista on paras?

  • Eilen17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • Eilen11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • Eilen07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa