Oletko maistanut? Jyrki Sukula paljastaa kaikkien aikojen suosikkiruokansa ja ohjeen siihen: "Rakastan!"

1:15 Huippukokki Jyrki Sukula suomalaisista asiakkaista: ”Pahin on se, että tempaisee siinä pienessä jurrissa vielä kahden aikaan yöllä sellaisen palautepostauksen someen”

Keittiömestari Jyrki Sukula vieraili MTV:n Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa ja muisteli pitkää uraansa suomalaisten tuntemana televisiokokkina. Lisäksi Sukula paljasti myös kaikkien aikojen suosikkireseptinsä. 

Videolla: Jyrki Sukulan näkemys ravintoloiden saamasta asiakaspalautteesta.

Monessa liemessä keitetty, televisiostakin tuttu kokki Jyrki Sukula juhlistaa tänä vuonna 40-vuotista uraansa kokkina ja ruokakulttuurin kehittäjänä. Sukula tuli suomalaisille tutuksi jo 1990-luvulla, kun hän aloitti televisioesiintymisuransa Huomenta Suomen kokkina. Sukulan aisaparina nähtiin kotitalousopettaja ja ruokatoimittaja Kati Nappa. Muutaman vuoden Huomenta Suomi -uran jälkeen Sukula jatkoi televisiouraansa legendaarisissa ruokaohjelmissa Kaikilla mausteilla sekä Kokkisota.

"Olen huono laulaja, mutta kohtuullinen ruoanlaittaja"

Sukula muisteli Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa, miten iso vaikutus televisiolla oli 1990-luvulla kokin uran etenemisessä. Aamuohjelmalla saattoi tuolloin olla miljoonaa katsojaa. 

– Esiintyminen on aina ollut osa ammattia. Olen aina tykännyt siitä ja se on ollut luontevaa. Olen huono laulaja, mutta kohtuullinen ruoanlaittaja, Sukula perusteli lähetyksessä uravalintaansa omaan humoristiseen tyyliinsä.

Uransa alkuaikoina nuori kokki kaipasi kuitenkin hieman vielä varmuuttaa esiintymiseensä. 

– Harjoittelin menemällä ruokakauppaan tekemään demoja ja ajattelin, että ne ihmiset joille puhuin, olivat tv-kameroita. 

Sukulan uraan mahtuu paljon vaiherikkaita vuosia. Kokki on ehtinyt uransa aikana työskennellä useissa eri huippuravintoloissa, toimia ravintoloitsijana, tehdä satoja tunteja tv-ohjelmia, voittaa erilaisia palkintoja ja tunnustuksia, julkaista kirjoja ja kehittää kunnianhimoisia ruokaan liittyviä innovaatioita. 

– Matkan varrella on tullut koettua valtavasti kaikkea ja tavattua iso määrä mielenkiintoisia ihmisiä. Joukossa on rokkareita, taiteilijoita, valtion päämiehiä, päiväkotilaisia, rannikkojääkäreitä ja vuorineuvoksia. Mukaan on mahtunut nakkimukeja ja mustikkajäätelöllä täytettyjä mansikoita. Miljoonia kiloja ruokaa, jota on tarjoiltu joskus kahdelle hengelle, joskus kymmenelle tuhannelle. Elämässäni yksikään ilta ei ole ollut samanlainen, Sukula kertoi aiemmin keväällä.

Kaikkien aikojen suosikkiohje?

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa Sukula paljasti torstaina myös kaikkien aikojen suosikkiruokaohjeensa.

– Rakastan haukipullia ja rapukastiketta. Olen tehny sitä itse paljon, mutta tykkään sen syödä ja tilata myös ravintoloissa. Helsingissäkin on monta hyvää ravintolaa, jossa niitä joskus saa, Savoyssa on mahtavat ja Alexanderplatsissa hienot esimerkiksi.

– Lupaan jakaa sen reseptin teille! Sukula totesi lopuksi.

Katso Jyrki Sukulan koko haastattelu Viiden jälkeen -ohjelmassa:

8:33


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja