Krossatut perunat – Hans Välimäen helppo ohje

shutterstock_1217658865
Shutterstock

Hans Välimäki vinkkaa, miten tavallisista perunoista saa helposti astetta parempia. Krossatut perunat maustetaan ruskistetulla voilla.

Ainekset

  • 600 g uusia perunoita tai vaikka edellisen sadon siikliä tms. kiinteämaltoista perunaa
  • 1-2 tl suolaa keitinveteen
  • 1-1,5 dl ruskistettua voita
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • 1-2 rkl silputtua ruohosipulia

Valmistusohje

Krossattu peruna valmistuu näin:

  1. Keitä perunat kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja höyrytä perunoista ylimääräinen vesi pois.
  2. Ruskista voi pienessä kattilassa, kunnes voi saa kauniin kullanruskean värin ja tuoksuu pähkinäisen paahteiselta.
  3. Murskaa perunat, mausta ruskistetulla voilla ja mahdollisesti suolalla. 
  4. Pyöräytä nopeasti perunamurske paistinpannulla/kattilassa, lisää ruohosipulisilppu ja sitruunankuori sekä mehu. Tarkista maku ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja