Mainos

Hans Välimäki vinkkaa, miten tavallisista perunoista saa helposti astetta parempia. Krossatut perunat maustetaan ruskistetulla voilla.

Ainekset

  • 600 g uusia perunoita tai vaikka edellisen sadon siikliä tms. kiinteämaltoista perunaa
  • 1-2 tl suolaa keitinveteen
  • 1-1,5 dl ruskistettua voita
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • 1-2 rkl silputtua ruohosipulia

Valmistusohje

Krossattu peruna valmistuu näin:

  1. Keitä perunat kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja höyrytä perunoista ylimääräinen vesi pois.
  2. Ruskista voi pienessä kattilassa, kunnes voi saa kauniin kullanruskean värin ja tuoksuu pähkinäisen paahteiselta.
  3. Murskaa perunat, mausta ruskistetulla voilla ja mahdollisesti suolalla. 
  4. Pyöräytä nopeasti perunamurske paistinpannulla/kattilassa, lisää ruohosipulisilppu ja sitruunankuori sekä mehu. Tarkista maku ja tarjoile.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja