Krossatut perunat – Hans Välimäen helppo ohje
Julkaistu
Hans Välimäki vinkkaa, miten tavallisista perunoista saa helposti astetta parempia. Krossatut perunat maustetaan ruskistetulla voilla.
Ainekset
- 600 g uusia perunoita tai vaikka edellisen sadon siikliä tms. kiinteämaltoista perunaa
- 1-2 tl suolaa keitinveteen
- 1-1,5 dl ruskistettua voita
- 1 sitruunan kuori ja mehu
- 1-2 rkl silputtua ruohosipulia
Valmistusohje
Krossattu peruna valmistuu näin:
- Keitä perunat kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja höyrytä perunoista ylimääräinen vesi pois.
- Ruskista voi pienessä kattilassa, kunnes voi saa kauniin kullanruskean värin ja tuoksuu pähkinäisen paahteiselta.
- Murskaa perunat, mausta ruskistetulla voilla ja mahdollisesti suolalla.
- Pyöräytä nopeasti perunamurske paistinpannulla/kattilassa, lisää ruohosipulisilppu ja sitruunankuori sekä mehu. Tarkista maku ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan