Oletko jo testannut? Kati vinkkaa raaka-aineen, jonka käyttö on todella helppoa: "Kasviproteiinien aatelinen"

1:25 Hellapoliisin maukas ja helppo tempecurry

Onko tempe sinulle entuudestaan tuttu raaka-aine? Tästä kasviproteiinien aatelisesta valmistuu vaikka maukas curry!

Hellapoliisina tunnettu ruokabloggaaja ja yrittäjä Kati Jaakonen vinkkaa kätevän ja ravitsevan raaka-aineeen, joka ei ehkä vielä ole monelle niin tuttu. 

– Tempe on kasviproteiinien aatelinen, joka valmistetaan soijapavuista. Sen rakenne ja suutuntuma on miellyttävä. Tempen voit maustaa makusi mukaan miedoksi tai tuliseksi, Kati kertoo. 

"Palkokasveista valmistettu, alunperin Indonesiasta kotoisin oleva, kiinteä kasviproteiini tempe on itsessään pähkinäisen mieto, mutta pannulla ja sen jälkeen nopeassa marinoinnissa se ottaa aterian kuin kasvisruoka-aterian haltuunsa"

Lähde: Jalotofu

Vegaaniliiton mukaan tempe, tai tempeh, tunnetaan juuri vaivattomuudestaan. Se on vaivaton sekä ruoanlaitossa eikä myöskään aiheuta ilmavaivoja. Tempe kypsyy paistinpannulla tai grillissä muutamassa minuutissa, eikä keittäminen tai höyryttäminenkään vie varttituntia kauempaa. Kypsennettävien tempepalasten tulee olla ohuita, sillä muuten ne jäävät keskeltä raaoiksi.

Hellapoliisi Kati Jaakonen vinkkaa kokeilemaan helppoa tempecurrya. 

– Voit käyttää edelliseltä aterialta ylijääneitä keitettyjä perunoita tai korvata ne halutessasi jollakin muulla kasviksella.


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja