Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Oletko jo testannut? Kati vinkkaa raaka-aineen, jonka käyttö on todella helppoa: "Kasviproteiinien aatelinen"

1:25img
Julkaistu 02.04.2020 11:45

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Onko tempe sinulle entuudestaan tuttu raaka-aine? Tästä kasviproteiinien aatelisesta valmistuu vaikka maukas curry!

Hellapoliisina tunnettu ruokabloggaaja ja yrittäjä Kati Jaakonen vinkkaa kätevän ja ravitsevan raaka-aineeen, joka ei ehkä vielä ole monelle niin tuttu. 

– Tempe on kasviproteiinien aatelinen, joka valmistetaan soijapavuista. Sen rakenne ja suutuntuma on miellyttävä. Tempen voit maustaa makusi mukaan miedoksi tai tuliseksi, Kati kertoo. 

"Palkokasveista valmistettu, alunperin Indonesiasta kotoisin oleva, kiinteä kasviproteiini tempe on itsessään pähkinäisen mieto, mutta pannulla ja sen jälkeen nopeassa marinoinnissa se ottaa aterian kuin kasvisruoka-aterian haltuunsa"

Lähde: Jalotofu

Vegaaniliiton mukaan tempe, tai tempeh, tunnetaan juuri vaivattomuudestaan. Se on vaivaton sekä ruoanlaitossa eikä myöskään aiheuta ilmavaivoja. Tempe kypsyy paistinpannulla tai grillissä muutamassa minuutissa, eikä keittäminen tai höyryttäminenkään vie varttituntia kauempaa. Kypsennettävien tempepalasten tulee olla ohuita, sillä muuten ne jäävät keskeltä raaoiksi.

Hellapoliisi Kati Jaakonen vinkkaa kokeilemaan helppoa tempecurrya. 

– Voit käyttää edelliseltä aterialta ylijääneitä keitettyjä perunoita tai korvata ne halutessasi jollakin muulla kasviksella.

Kokeile reseptiä: Katin helppo tempecurry – testaa kasviproteiinien aatelinen

Lue myös: Jätä jauhelihat kauppaan – kun olet maistanut Katin makaronilaatikkoa, et muuta kaipaakaan: "Mehevä ja helppotekoinen"

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka