Katin helppo tempecurry – testaa kasviproteiinien aatelinen

tempecurry_2_200120_D8S6408-Edit
Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Tempe on kasviproteiinien aatelinen, joka valmistetaan soijapavuista. Sen rakenne ja suutuntuma on miellyttävä. Tempen voit maustaa makusi mukaan miedoksi tai tuliseksi. Kokeile helppotekoinen tempecurry. Voit käyttää edelliseltä aterialta ylijääneitä keitettyjä perunoita tai korvata ne halutessasi jollakin muulla kasviksella.

Ainekset

  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1-2 tl tuoretta inkivääriä
  • 100 g vihreitä papuja
  • 8-10 kpl miniluumu- tai kirsikkatomaattia
  • 250 g tempeä
  • 2 rkl chili-yrttiöljyä
  • 2-3 rkl vihreää tai punaista currytahnaa
  • 2 keitettyä porkkanaa
  • 3 keitettyä perunaa
  • 2-3 dl kookosmaitoa
  • 2-3 limenlehteä
  • (suolaa tarvittaessa)
  • (1 limen mehu)

Valmistusohje

Tempecurry valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna salottisipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri.
  2. Poista pavuista kannat ja leikkaa muutamaan osaan.
  3. Paloittele tempe kuutioiksi.
  4. Kuumenna chili-yrttiöljy wokkipannussa ja lisää salottisipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kääntele hetki ja lisää pavut, sekä hetken päästä tomaatit ja tempe.
  5. Lisää currytahna ja kääntele aineksia hetki kuumalla pannulla.
  6. Lisää keitetyt ja paloitellut porkkanat ja perunat, sekä kookosmaito. Murenna joukkoon kuivatut limenlehdet pieniksi muruiksi. Poista kovat lehtiruodit. Anna kiehua hetki. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Lisää joukkoon halutessasi limen puristettua mehua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.