Pipari-joulutortut hurmaavat joulunajan herkkupöydässä. Pipari- ja torttutaikinaa yhdistävän tähtitortun voi nautiskella perinteiseen tyyliin luumumarmeladilla, tai vaihtoehtoisesti kotitekoisella glögimarmeladilla.
Oletko jo testannut piparkakkujoulutorttuja? Leivoimme näitä ihastuttavia pipari-joulutorttuja muutama vuosi sitten, jolloin ne hurmasivat joululeivonnaisia rakastavat kotileipurit.
Piparijoulutortuissa yhdistetään joulutortut, piparit ja glögi yhdeksi vastustamattoman herkulliseksi leivonnaiseksi. Kas näin:
Pipari-joulutortut viimeistellään itse tehdyllä glögimarmeladilla. Marmeladit eivät kestä paistoa, joten ne asetellaan torttujen päälle heti paiston jälkeen, kun tortut ovat vielä lämpimiä. Jos glögimarmeladeja jää yli, loput marmeladikuutiot voi kieritellä sokerissa ja säästää herkutteluun. Säilytä ylijääneet marmeladit tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.
Jos torttujen valmistamisessa haluaa hiukan oikaista, voi täytteenä käyttää itse tehdyn glögimarmeladin sijaan vaikka tavallista luumumarmeladia.
Katso resepti: Pipari-joulutortut glögimarmeladilla – yhdistä pipari- ja torttutaikina joulutortuksi!
Testaa myös tämän joulun ehdoton hitti: Toffifee-joulutortut
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!