Oletko huomannut nerokasta ominaisuutta punakorkillisesta soijapullosta? Mennyt monelta ohi
Mitä erityistä on punakorkillisen soijapullon kaatonokassa, ja mikä piilo-omaisuus löytyy maustepurkin korkista? Katso videolta kolme näppärää maustekikkaa.
Perinteinen soijakastikepullo on monelle suomalaiselle tuttu juttu sekä ravintoloista että omasta kotikeittiöstä. Soijakastiketta käytetään niin ruoanlaitossa kuin maustamisessakin, ja kastike on oleellinen lisuke esimerkiksi sushia nautittaessa.
Suurin osa soijakastikkeen ystävistä lienee törmännyt legendaariseen punaisella korkilla varustettuun soijakastikepulloon.
Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottin jo vuonna 2018, punakorkkinen soijapullo sai alkunsa vuonna 1961 japanilaisen teollisuusmuotoilija Kenji Ekuanin käsissä. Hän suunnitteli ikonista soijapulloa yli kolmen vuoden ajan Kikkomanille ja prototyyppejäkin testattiin useampi sata.
Käytännöllisen pullon idea on, että soijakastiketta voidaan annostella ruokaan pieninä määrinä tai jopa tipottain ilman sotkua. Pullossa piileekin nerokas juju tätä ajatellen. Oletko sinä koskaan tajunnut tätä yksityiskohtaa soijapullosta?
Muistathan kokeilla kikkaa hygieniasyistä vain puhtailla käsillä kotioloissa, ei esimerkiksi ravintolassa.
Mikä nerokas yksityiskohta piilee soijapullon korkissa? Katso videolta kolme näppärää maustekikkaa.
Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran elokuussa 2021.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka