Oletko huomannut muutoksen maussa? Näin Ristorante-pakastepizzojen reseptiä on muutettu kaikessa hiljaisuudessa

shutterstock_91395668
Shutterstock

Suositut Ristorante-pizzat ovat olleet myynnissä jo vuosikausia, mutta pikkuhiljaa niiden reseptiä on muutettu kuluttajien huomaamatta terveellisempään suuntaan.

Katso yllä olevalta videolta, miten kaksi pakastepizzaa pystyy paistamaan samalla pellillä!

Dr. Oetkerin Ristorante-pakastepizzat ovat olleet myynnissä Suomessa jo vuodesta 1997 eli yli 20 vuoden ajan. Täysin samana suosittujen pakastepizzojen resepti ei ole kuitenkaan pysynyt, yhtiöstä paljastetaan.

Ristorante-pizzojen suolapitoisuutta on nimittäin laskettu pikkuhiljaa. Viimeisen kymmenen vuoden aikana suolapitoisuus on laskenut jo 22 prosenttia.

– Suolan määrää lasketaan asteittain, jotta maku pysyy tuttuna ja turvallisena, kertoo Dr. Oetker Suomi Oy:n pakastepizzojen tuotepäällikkö Virva Rantala  MTV Makuja -sisustolle.

Kun suolaa poistetaan asteittain pikkuhiljaa, eivät asiakkaat huomaa maun muutosta ja lähde esimerkiksi lisäämään itse pizzan päälle lisää suolaa.

Tavoitteena on, että vuoteen 2022 mennessä suolaa on Dr. Oetkerin kasvispizzoissa yksi prosentti ja lihaa sisältävissä pizzoissa 1,25 prosenttia. Nyt suolamäärät ovat 1,12 prosenttia kasvispizzoissa ja 1,37 prosenttia lihaa sisältävissä pizzoissa.

Pakastepizzojen haitoista terveydelle varoitetaan

Terveysalan asiantuntijat ovat pitkään varoitelleet pakastepizzojen korkeasta suolapitoisuudesta. Kerroimme viimeksi huhtikuussa, että päivittäinen suolan tarve voi täyttyä jo yhdestä ainoasta pakastepizzasta.

Erityisesti korkeasta verenpaineesta kärsivien on syytä varoa pizzojen korkeaa suolapitoisuutta.

Myös Dr. Oetkerilta muistutetaan, että pizzat ovat ennen kaikkea herkuttelutuotteita, joita ei kannata syödä päivittäin.

Yhtiöltä myös kerrotaan, että pakastepizzojen myynti on ollut jo reilun 20 vuoden ajan jatkuvassa kasvussa.

Myynti on kasvanut erityisesti erikoispizza-tuotteiden, kuten gluteenittomien ja premium-pizzojen, kohdalla. Myös kasvisbuumi on siirtynyt entistä vahvemmin pakastepizzoihin.

Dr. Oetker lanseeraakin nyt elokuussa uudet enemmän kasviksia sisältävät, värikkäät pakastepizzavaihtoehdot. Myös muun muassa Apetina on tuonut kauppoihin täysin vegaanisia pakastepizzatuotteita.

***

Katso videolta loistavat vinkit pakastepizzan tuunaukseen!


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.