Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oletko huomannut muutoksen maussa? Näin Ristorante-pakastepizzojen reseptiä on muutettu kaikessa hiljaisuudessa

Shutterstock
Julkaistu 24.08.2018 13:02

Petra Sundell

petra.sundell@mtv.fi

Suositut Ristorante-pizzat ovat olleet myynnissä jo vuosikausia, mutta pikkuhiljaa niiden reseptiä on muutettu kuluttajien huomaamatta terveellisempään suuntaan.

Katso yllä olevalta videolta, miten kaksi pakastepizzaa pystyy paistamaan samalla pellillä!

Dr. Oetkerin Ristorante-pakastepizzat ovat olleet myynnissä Suomessa jo vuodesta 1997 eli yli 20 vuoden ajan. Täysin samana suosittujen pakastepizzojen resepti ei ole kuitenkaan pysynyt, yhtiöstä paljastetaan.

Ristorante-pizzojen suolapitoisuutta on nimittäin laskettu pikkuhiljaa. Viimeisen kymmenen vuoden aikana suolapitoisuus on laskenut jo 22 prosenttia.

– Suolan määrää lasketaan asteittain, jotta maku pysyy tuttuna ja turvallisena, kertoo Dr. Oetker Suomi Oy:n pakastepizzojen tuotepäällikkö Virva Rantala  MTV Makuja -sisustolle.

LUE MYÖS: Kansainvälinen tutkimus väittää: Suola ei ehkä olekaan niin vaarallista – näin paljon natriumia saisi oikeasti nauttia

Kun suolaa poistetaan asteittain pikkuhiljaa, eivät asiakkaat huomaa maun muutosta ja lähde esimerkiksi lisäämään itse pizzan päälle lisää suolaa.


Tavoitteena on, että vuoteen 2022 mennessä suolaa on Dr. Oetkerin kasvispizzoissa yksi prosentti ja lihaa sisältävissä pizzoissa 1,25 prosenttia. Nyt suolamäärät ovat 1,12 prosenttia kasvispizzoissa ja 1,37 prosenttia lihaa sisältävissä pizzoissa.

Pakastepizzojen haitoista terveydelle varoitetaan

Terveysalan asiantuntijat ovat pitkään varoitelleet pakastepizzojen korkeasta suolapitoisuudesta. Kerroimme viimeksi huhtikuussa, että päivittäinen suolan tarve voi täyttyä jo yhdestä ainoasta pakastepizzasta.

Erityisesti korkeasta verenpaineesta kärsivien on syytä varoa pizzojen korkeaa suolapitoisuutta.

Myös Dr. Oetkerilta muistutetaan, että pizzat ovat ennen kaikkea herkuttelutuotteita, joita ei kannata syödä päivittäin.

Yhtiöltä myös kerrotaan, että pakastepizzojen myynti on ollut jo reilun 20 vuoden ajan jatkuvassa kasvussa.

Myynti on kasvanut erityisesti erikoispizza-tuotteiden, kuten gluteenittomien ja premium-pizzojen, kohdalla. Myös kasvisbuumi on siirtynyt entistä vahvemmin pakastepizzoihin.

Dr. Oetker lanseeraakin nyt elokuussa uudet enemmän kasviksia sisältävät, värikkäät pakastepizzavaihtoehdot. Myös muun muassa Apetina on tuonut kauppoihin täysin vegaanisia pakastepizzatuotteita.

***

Katso videolta loistavat vinkit pakastepizzan tuunaukseen!

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Juustoinen pakastepizza sai kuopiolaisen perheenäidin täysin hämilleen vuonna 1997 – nyt sama tuote on järjetön myyntihittiPakastepizzoilla hurja miljoonamyynti ja vauhti vain kiihtyy: Oletko sinäkin syönyt yhtä Suomen suosituimmista pakastepizzoista?Kuulutko joukkoon? Jopa 34 prosenttia suomalaisista tekee näin pizzalle: "Sanoisin, että ei kannata""Ehdottomasti suosituin pakastepizza" saapui Suomeen 22 vuotta sitten – nyt se saa rinnalleen toivotun uutuudenTakavuosien suosittu "roiskeläppäpizza" tekee yllättäen paluun: "En ymmärrä, miksi se poistettiin myynnistä"Kulttimaine Suomessa, järjettömät myynnit – tässä on "roiskeläppäpizzojen" kuningas
PizzaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 25.02.202014:27
    Ruoka

    Kööpenhaminan paras pizza tuleekin yllättäen Suomesta – tunnettu suomalainen pizzaravintola voitti äänestyksen

  • 07.03.201714:21
    Pizza

    Nainen tilasi kinkku-ananaspizzan – pizzeria kieltäytyi myymästä ja lähetti asiakkaalle todellisen yllätyksen

  • 06.03.201711:49
    Pizza

    Onko hullumpaa kuultu? Pizza Hut kehitteli älyttömän tavan tilata pizzaa

  • 27.01.201717:30
    Pizza

    Nerokas tapa viettää pizzaperjantaita: Oletko kokeillut syntisen hyvää pizzadippiä?

  • 02.04.201608:04
    Pizza

    Kulttimaine Suomessa, järjettömät myynnit – tässä on "roiskeläppäpizzojen" kuningas