Terveysalan ammattilaiset varoittavat: Pakastepizzassa piilee terveysriski – erityisen haitallista tälle ihmisryhmälle!

Päivittäinen suolan tarve voi tulla täyteen jo yhdestä pakastepizzasta.

Jos haluat nauttia pakastepizzasta riskeistä huolimatta, videolta voit katsoa kätevän vinkin pakastepizzan lämmittämiseen.

Jokainen meistä tietää, että pizza ei ole terveyden kannalta parasta syötävää. Vaikka pizzan sisältämät kalori- ja rasvamäärät ovat useiden tiedossa, asiantuntijat haluavat varoittaa ihmisiä riskistä, joka jää usein tiedostamatta – suolasta.

–  Kaikki pizzat ovat huonoja ihmisille, joiden tulisi rajoittaa natriumin saantia. Juuston, prosessoitujen lihojen, tomaattikastikkeen ja taikinan yhdistelmä sisältää paljon natriumia. Pakastepizza on kuitenkin erityisen vaarallinen vaihtoehto korkeasta verenpaineesta kärsiville ihmisille, Healthline-sivustolla kerrotaan. 

Saantisuositus täyttyy yhdestä pizzasta

The Sun -sivuston uutisen mukaan päivittäinen suolan tarve voi täyttyä jo yhdestä ainoasta pakastepizzasta. Mitä paksumpi pohja ja mitä enemmän täytteitä pizzassasi on, sitä enemmän se todennäköisesti sisältää suolaa.

Sivuston mukaan osa valmistajista lisää suolaa valmiin pizzan päälle antamaan ruokaan lisää makua.

Aikuisella suolan saantisuositus on enintään 5 grammaa eli vajaa yksi teelusikallinen päivässä.

Esimerkiksi yksi 320 gramman painoinen Dr Oetker pepperoni salami -pizza sisältää suolaa 5,36 grammaa. Ristoranten 330 gramman painoisesta Speciale-pizzasta suolaa löytyy 5,28 grammaa. Grandiosan 340 gramman painoisessa Opera-pizzassa suolaa on puolestaan 4,08 grammaa. 

Astetta terveellisempi pizza syntyy kukkakaalista. Poimi talteen vähähiilihydraattisen kukkakaalipizzan resepti talteen tästä

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja