Ohjeet lupasivat pikaruoan valmistuvan 3,5 minuutissa, mutta Amanda havaitsi epäkohdan – tuomari hylkäsi kanteen Yhdysvalloissa

mac and cheese kipossa
Floridalaisnaisen mielestä juustoinen pasta eli mac and cheese ei oikeasti valmistu 3,5 minuutissa niin kuin pakkauksessa luvataan. Kuvituskuva. Shutterstock

Amerikkalaisnainen ryhtyi oikeustoimiin Kraft Heinzia vastaan, koska hänen mielestään mikroaterian valmistusohje oli virheellinen. Tuomari hylkäsi kanteen.

Yhdysvalloissa liittovaltion tuomari hylkäsi torstaina kanteen, jossa Kraft Heinz & Co -elintarvikeyritystä syytettiin kuluttajien harhaanjohtamisesta lupaamalla, että erään mikroruoan valmistamiseen menisi vain kolme ja puoli minuuttia. Oikeustapauksesta kertoo muun muassa Reuters.

Kyseessä on mac and cheese -tyyppinen Velveeta-tuotemerkin mikroateria, jota pitää pakkauksen ohjeen mukaan kypsentää kolme ja puoli minuuttia mikrossa.

Kanne: Valmistusohje on virheellinen

Kanteen nostaneen floridalaisen Amanda Ramirezin mukaan pakkauksen kyljessä ollut valmistusohje oli virheellinen: pakkauksessa lukee, että ruoka olisi valmista kolmessa ja puolessa minuutissa. Ramirez sanoi, että aikamääre ei sisältänyt aikaa, joka menee kannen poistamiseen, veden lisäämiseen ja siihen, että juustokastikepussin sisältö sekoitetaan joukkoon.

Viiden miljoonan dollarin ryhmäkanteessaan Ramirez halusi, että Kraft Heinz vaihtaisi pakkauksen.

Ramirezin mukaan tuotetta myytiin 10,99 dollarin (noin 10 euron) hintaan. Se oli hänen mukaansa "premium-hinta" kahdeksalle noin 68 gramman annoskupille. Ramirezin kerrotaan sanoneen, että hän ei olisi ostanut tuotetta, "jos olisi tiennyt totuuden".

Tuomari hylkäsi kanteen

Yhdysvaltain piirituomari Beth Bloomin mukaan Ramirezille ei ollut koitunut vahinkoa hänen virheellisenä pitämästään valmistusohjeesta, joten kanteen nostolle ei ollut perusteita.

Ramirez ei koskaan väittänyt, ettei voisi syödä tuotetta. Tuomarin mukaan hän ei ollut koskaan yrittänyt valmistaa ostamaansa mikroateriaa. Lisäksi Ramirez ei ollut koskaan väittänyt tuotetta niin vialliseksi, että se olisi osoittautunut käyttökelvottomaksi.

Tuomari oli lisäksi sitä mieltä, että Ramirezille ei koidu vaaraa tulevaisuudessakaan, koska hän tietää nyt, että 3,5 minuuttia kuvastavat vain aikaa, joka menee tuotteen kypsentämiseen mikrossa. Se käy ilmi pakkauksesta.

Reuters ja New York Post eivät saaneet jutun tekohetkellä kommentteja Ramirezilta eivätkä Kraft Heinzilta.

Katso myös: Päihittääkö kaupan halvin ketsuppi klassikon ja kalliimman vastinparinsa? 

Voiko kaupan halvin ketsuppi päihittää klassikko-Heinzin tai kalliin luksuskastikkeen? 6:19
Halpa vs kallis: Ketsupit testissä!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat