Nyt se on varmaa! Legendaarisen Eskimo-jäätelön nimi muuttuu – tässä uusi pakkaus ja nimi

1:22 Mistä tietää onko jäätelö laadukasta vai ei? Jäätelötehtaan Heikki paljastaa selkeät tunnusmerkit

Eskimo-jäätelöpuikot uudistuvat keväällä 2021, tiedottaa jäätelöä valmistava Froneri Finland. Samalla myös legendaarisen jäätelöpuikon nimi vaihtuu.

Videolla: Mistä tunnistaa laadukkaan jäätelön? Jäätelötehtaan Heikki paljastaa selkeät tunnusmerkit.

Eskimo-jäätelöpuikot tunnetaan vastaisuudessa nimellä Pingviini Puikko. Nimenvaihtoon päädyttiin pitkän pohdinnan ja julkisen keskustelun myötä.

Jäätelöä valmistavalta Fronerilta kerrotaan, että Eskimo-nimi on kirvoittanut kuluttajapalautetta, joten nimenvaihdos on ollut mietinnässä jo pidemmän aikaa. Eskimo-jäätelöiden pakkausten ja reseptiikan uudistaminen oli joka tapauksessa suunniteltu keväälle 2021, joten nimivaihdos koettiin luontevana toteuttaa muun uudistumisen yhteydessä.

Pingviini Puikot valmistetaan uudistuneella kermajäätelöreseptillä. Uudessa reseptissä kermaa on käytetty enemmän kuin nykyisissä Eskimo-puikoissa. Puikoissa käytetään myös vastuullisesti tuotettua kaakaota.

"Elämme globaalissa ja muuttuvassa maailmassa"

Jäätelöyrityksen mukaan tasa-arvo ja kunnioitus kuuluvat sen arvoihin, ja siksi poisoppimista loukkaavista termeistä pidetään Fronerilla tarpeellisena asiana.

– Elämme globaalissa ja muuttuvassa maailmassa. Vaikka suomen kielessä Eskimo-sana ei ole sävyltään pahantahtoinen, on tässä syvimmiltään kyse olemassa olevasta ihmisryhmästä, jolla on oikeus määritellä itse, mitä termejä on sopivaa käyttää. Suurin osa kanadalaisista ja grönlantilaisista alkuperäiskansan edustajista preferoi muita termejä Eskimo-sanan sijaan, ja koimme, että tätä on tärkeää kunnioittaa, Froneri Finlandin markkinointijohtaja Minna Brunberg kertoo.

Uutta tuotenimeä pohdittaessa tärkeää on ollut säilyttää vanhan Eskimo-tuoteperheen ainutlaatuisuus ja tunnistettavuus. Froneri on vastaanottanut kuluttajilta proaktiivisesti ehdotuksia uudesta nimestä ja Pingviini Puikko onkin yksi niistä.

– Uskomme, että puikko on formaatti, jonka vain klassikoksi muodostuneet Eskimo-puikot voivat niin sanotusti "omistaa". Tykästyimme kyseiseen nimeen myös siksi, että Pingviini Puikko on mielestämme itsevarma ja leikkisä tapa kuvata tätä ikonista tuoteperhettä, Brunberg taustoittaa nimivalintaa.

Uudistuneet puikot saapuvat kauppoihin kevään aikana.

– Vaikka tämä ikoninen herkku kokeekin muodonmuutoksen keväällä 2021, säilyy Pingviini Puikko jatkossakin omana tuoteperheenään, joka kuuluu vahvasti Pingviini-brändin alle, Brunberg korostaa.

Eskimo-puikot lanseerattiin Suomessa alun perin vuonna 1968 Valion toimesta. Valion liiketoiminta siirtyi vuonna 2004 Nestlén omistukseen. Jäätelön valmistus jatkuu kuitenkin edelleen Turengin tehtaalla.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja