Nyt paljastettiin uusi lonkeromaku! Päihitti makutesteissä jopa jättihitti-ananaslonkeron

Nyt laitettiin lonkerot testiin! Erottaako aidon ja alkuperäisen halpisversiosta 7:14 Nyt laitettiin lonkerot testiin! Erottaako aidon ja alkuperäisen halpisversiosta
KATSO MYÖS VIDEO: Perinteiset lonkerot Halpa vs. kallis -makutestissä kesällä 2022. Mikä voitti?

Uusi lonkeromaku saattaa haastaa huippusuositun ananaslonkeron. 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin viime vuonna Hartwallin ananaslonkeron valtavaksi paisuneesta suosiosta. Keväällä 2023 lanseerattu ananaslonkero vietiin kirjaimellisesti käsistä ja juoman saatavuudessa oli jopa hetkellisiä katkoksia yksittäisissä ravintoloissa ja kaupoissa. 

– Kyllähän suosio on poikkeuksellista. Meillä viimeksi on vastaavaa suosiota nähty vuonna 2019, kun lanseerasimme appelsiinin makuisen lonkeron, Hartwallin kategoriamarkkinointijohtaja Heidi Rantala kommentoi MTV Uutisille viime kesänä. 

Uuden lonkeromaun kehittäminen "poikkeuksellisen haastavaa"

Nyt Hartwall tiedottaa lanseeraavansa täysin uuden lonkeromaun, joka on ennakkoon tehdyissä kuluttajamaistelutesteissä saanut jopa ananaslonkeroa paremmat arviot. Uusi limen, sitruunan ja yuzuhedelmän makuinen Original Long Drink Gin & Lemonade (5,5 %) tulee kauppoihin maaliskuussa.

Suomessa erilaisia lonkerojuomia tuottavat muun muassa Olvi, Sinebrychoff, Hartwall, Kyrö Distillery ja Helsinki Distilling Company.

Juomayhtiön mukaan uuden lonkeromaun kehittäminen oli tällä kertaa poikkeuksellisen haastavaa ananaslonkeroilmiön vuoksi. Uutuusmaku on Hartwallin mukaan ollut maailmalla "jo vuosisatojen ajan yksi kesäjuoma ylitse muiden". 

– Lähdimme tutkimaan tätä makumaailmaa ja hoksasimme lemonaden. Suomessakin maku on tuttu jo ensimmäisistä virvoitusjuomista: valmistettiinhan ensimmäiset myyntiin tulleet limonadit sekoittamalla soodaveteen sitruunahappoa ja sokeria, Hartwallin Heidi Rantala kertoo nyt tiedotteessa.

Katso myös video: Tiesitkö? Näin lonkeromakuja kehitellään

Lonkeromakuja ei suunnitella summamutikassa – näin Hartwall suunnittelee uusia makupareja suomalaisten rakastamalle lonkerolle 4:35
Hartwallin tuotepäällikkö Ella Berner sekä tuotekehitysasiantuntija Elisa Räikkönen kertoivat viime vuonna, millainen prosessi makujen kehittely on ja kuinka paljon kuluttajat pääsevät vaikuttamaan siihen. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat