Pääset helpolla! Superhyvä herkku mansikoista ja pakastetaikinasta

Kiilteen tekeminen: Näin helposti teet mansikkakiilteen kakun päälle tai piirakkaan 0:41 Kiilteen tekeminen: Näin helposti teet mansikkakiilteen kakun päälle tai piirakkaan
KATSO VIDEO: Näin teet helpon kiilteen mansikkapiirakkaan.

Mansikoista ja kaupan pakastetaikinasta saa helposti herkullisen piirakan aikaiseksi. 

Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla aiemmin kerroimme, nyt on paras hetki popsia kotimaisia mansikoita. Kotitalouden lehtori Anu Heinaro antoi Huomenta Suomessa vinkkejään mansikoiden säilömiseen ja mansikkaherkkujen valmistamiseen. Anu vinkkasi muun muassa nerokkaan tavan mansikoiden pilkkomiseen ja kertoi, miten marjat kannattaa pakastaa.

Tuoreet mansikat maistuvat toki myös sellaisenaan ja niitä voi myös hyödyntää kesän herkullisissa leivonnaisissa. Kokeile vaikka helppoa mansikkapiirasta!

Helppo mansikkapiirakka

Hellapoliisina tunnettu ruoka-alan monitaituri Kati Jaakonen vinkkasi pari vuotta sitten helpon mansikkapiirakan ohjeen. 

– Kesäpöydän ehdoton kruunu on kotimaisista mansikoista valmistettu maistuva piirakka. Tarvitset siihen vain muutaman aineksen. Nyt uuni päälle ja leipomaan! 

Mansikkapiirakan valmistuksessa voi oikaista nappaamalla valmiin pohjan ruokakaupan pakastealtaasta. Herkullinen piirakka viimeistellään tekemällä sen pinnalle kiille. 

Katso jutun yllä olevalta videolta, miten mansikkakiille valmistetaan ja nappaa ohje: Helppo mansikkapiirakka

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!