Helppo mansikkapiirakka
Julkaistu
Kesäpöydän ehdoton kruunu on kotimaisista mansikoista valmistettu maistuva piirakka. Tarvitset siihen vain muutaman aineksen. Nyt uuni päälle ja leipomaan!
- Annosmäärä: 8 annosta
Ainekset
- 1 valmis pakastepiirakkataikina makeille piirakoille
- 2 prk valmista vaniljakreemiä
- n. ½ l kotimaisia mansikoita
- 2 dl vettä
- 1 dl hyytelösokeria
Valmistusohje
- Ota piirakkataikina huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
- Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkapohjan pohjalle ja reunoille.
- Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
- Levitä päälle vaniljakreemi ja jatka paistamista 20-30 minuuttia.
- Poista mansikoista kannat ja leikkaa viipaleiksi tai lohkoiksi ja levitä pinnalle.
- Kiehauta vesi ja lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Sekoita, kunnes liemi kirkastuu. Anna jäähtyä hetki.
- Levitä kiille mansikoiden päälle pullasudilla tai valuta lusikalla.
- Laita piiras hetkeksi jääkaappiin ja tarjoa jäähtyneenä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti