Julkaistu
Joulutortut voi valmistaa myös vohveliraudalla! Ruokavaikuttaja Satu Koiviston helpolla ohjeella valmistat tortut minuuteissa.
Ainekset neljään torttuun
- 2 valmiiksi kaulittua voitaikinalevyä
- n. 6 tl luumuhilloa
Valmistusohje
Joulutortut vohveliraudalla valmistuvat näin:
- Ota voitaikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle. Kauli voitaikinalevyjä hiukan isommaksi.
- Laita kolme nokaretta luumuhilloa molempien levyjen pitkille sivuille, ei kuitenkaan aivan reunaan.
- Kasta sormi veteen ja pyyhkäise levyn reunat, näin ne tarttuvat paremmin toisiinsa.
- Taita levy pitkittäin puoliksi. Paina kerrokset yhteen ensin hillon ympäriltä ja sitten reunoista. Yritä puristaa ilmat pois hillon ympäriltä, niin siihen ei jää ilmakuplaa.
- Leikkaa levy kolmeen osaan ja painele reunat sormella tai haarukalla tiiviisti yhteen.
- Kuumenna vohvelirauta. Nosta tortut yksi kerrallaan vohveliraudalle. Paista torttua 4–5 minuuttia, tarkka aika riippuu vohvelirautasi tehosta. Syö heti.
Resepti ja kuva: Satu Koivisto, satukoivisto.fi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka