Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nyt on hyvä lihapiirakka! Lisää yksi raaka-aine jauhelihan kaveriksi

Peltilihapiirakan joukkoon voi sujauttaa vaikka kantarelleja!
Peltilihapiirakan joukkoon voi sujauttaa vaikka kantarelleja!MTV
Julkaistu 11.08.2024 17:29

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Klassinen peltilihapiirakka on helppo valmistaa. Lisää joukkoon myös sieniä!

Loppukesästä ja syksyllä herkutellaan monenlaisilla sieniruoilla ja yksi ehdoton klassikko on tietysti sienirisotto. MTV:n Makujen aamu -ohjelmassa aiemmin kokannut, Kaikki äitini reseptit -blogin  Nanna Rintala vinkkasi elokuussa, miten sienirisotosta saa erityisen hyvää.

Risoton lisäksi sieniä voi ujuttaa vaikka pastan tai munakkaan sekaan. Yksi ehdoton klassikkoleivonnainen on peltilihapiirakka, josta tulee entistä maistuvampaa pienellä sienilisällä.

Lue myös: Monet tekevät yhden virheen valmistaessaan sienirisottoa: "Ei todellakaan kannattaisi"

Peltilihis kantarelleilla

Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen vinkkasi viime vuonna syksyisen version hittiohjeesta. 

– Milloin olet viimeksi valmistanut peltilihapiirakkaa? Se on mainio pikkusuolainen varsinkin silloin kun edelliseltä aterialta on jäänyt ylimääräistä riisiä. Sienikaudella joukkoon kannattaa laittaa myös kauden sieniä, Kati vinkkaa.

Katin ohjeessa käytetään kantarelleja, mutta peltilihiksen täytteeksi käyvät mainiosti myös muut metsäsienet. Testaa peltilihiksen herkullista sieniversiota!

Nappaa ohje: Peltilihapiirakka sienillä eli kantarelli-lihapiirakka uunipellillä 

Lue myös: Katin kikka helppoon sienipastaan: Korvaa kerma tällä raaka-aineella

Katso myös video: Ei pelkkiä kantarelleja! Mikä sieni kannattaa Saimi Hoyerin mukaan ehdottomasti opetella tunnistamaan?

2:47Unohda pelkät kantarellit! Saimi Hoyer antaa sienivinkkejä ja paljastaa lempisienensä: ”Superhyvänmakuinen”Tätä sientä Saimi Hoyer ylisti "superhyvänmakuiseksi" muutama vuosi sitten.

Lisää aiheesta:

Katin kikka helppoon sienipastaan: Korvaa kerma tällä raaka-aineellaPeltilihapiirakasta entistä parempaa yhdellä raaka-aineella: "Milloin olet viimeksi valmistanut?"Legendaarinen ja helppo jauheliharuoka on mieletön hitti – oletko maistanut?Harri Syrjäsen helppo pasta – mukana syksyn ehdoton raaka-aine: "Mun yksi suosikeista"Katin kasvislisuke on kesän varma hitti – jos rakastat fetaa, tätä on testattava!Oletko ikinä tehnyt? Pakastealtaan edullisesta pelastajasta syntyy takuuvarma jauheliharuoka – legendaarinen piirakka!
RuokaSienetUutisohjelmien aiheetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:45
    Halloween

    Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjetta

  • Eilen12:37
    Ravintolat

    Michelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"

  • Eilen08:23
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti

  • ti17:24
    Ravintolat

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • ti09:34
    Ravintolat

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu