Nyt: Mullistava konsepti aloitti Helsingissä: "Ideana on myydä ruokaa puoleen hintaan"

Vihannekset
Helsingistä on nyt mahdollista saada ravintolaruokaa erityisen edulliseen hintaan. Shutterstock

Helsingissä on avattu palvelu, jonka ideana on myydä lounasruokaa huomattavasti tavallista edullisemmin.

Helsinkiläisten iloksi avattiin 28.1.2016 palvelu, ResQ, jonka ansiosta alueella on mahdollista saada lounasruokaa erityisen edulliseen hintaan, kertoo Helsingin Sanomien Nyt-liite.

Palvelun tarkoitus on pyrkiä vaikuttamaan ravintoloiden ruokahävikkiin. Kaikkein eniten hävikkiä tulee perinteisesti buffet-malliin lounasta tarjoavista ravintoloista.

"Melkein valmista ruokaa kotimatkalla melkein raaka-aineiden hintaan"

Palvelun tarkoitus on saattaa ylijääneiden lounasruokien määränpäätä pohdiskelevat ravintoloitsijat ja asiakkaat yhteen. Kun ravintoloiden lounastarjoilu päättyy kolmen tienoilla arkisin, kylmään nostetut annokset asetetaan palveluun tarjolle. Tämän jälkeen palvelun käyttäjät voivat tilata haluamiaan annoksia sovelluksen avulla itselleen. Palveluun kuuluu, että ravintolat pakkaavat ruoan valmiiksi ennen kuin asiakas tulee sen hakemaan.

– Sen sijaan, että menisi kaupan kautta kotiin kokkaamaan päivällistä, voi hakea melkein valmista ruokaa kotimatkalla melkein raaka-aineiden hintaan, kertoo hankkeen vetäjä, ResQ:n toimitusjohtaja Tuure Parkkinen.

– Ideana on myydä ruokaa puoleen hintaan tai ainakin alle sen, mitä normaalisti maksettaisiin, Parkkinen jatkaa.

Käytännössä Parkkisen lupaus merkitsee sitä, että yksittäisen annoksen hinnaksi tulee noin 3–6 euroa.

Näin aluksi palvelua on mahdollista käyttää ResQ-sovelluksen kautta iOs-laitteilla sekä nettiselaimella. Ilmoituksia päivän annoksista voi seurata niin ikään Facebookissa. Palvelu vaatii aluksi rekisteröitymistä.

Palvelussa on aluksi mukana kuusi ravintolaa: popup-ravintola Epic Foods, Kampissa sijaitseva Habibi, Kaisaniemessä sijaitsevat Basilika sekä Ryan thai sekä hakaniemeläiset Kuja Bar & Bistro ja Kallion sävel.

Lähde: Nyt


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja