Nostalgia kiinnostaa nyt myös leivänpäällisissä.
Lantmännen Unibaken tilaamassa tuoreessa kyselytutkimuksessa kartoitettiin suomalaisten leivänkulutustottumuksia. Samalla selvitettiin myös, millaiset leivänpäälliset ovat kansan suosiossa.
Yleensä leipää nautitaan välipalana tai aamiaisella, ja sen päälle laitetaan mieluiten margariinia, arkijuustoa, kinkkuleikkelettä, kurkkua ja tomaattia. Kyselytutkimuksessa leivänpäällisissä korostuivat kuitenkin myös todella nostalgiset tuotteet: maksamakkara ja lauantaimakkara.
Leipää syövistä suomalaisista 84 prosenttia kertoo ostavansa leipää vähintään kerran viikossa, mutta ostoissa painottuu vahvasti tuoreleipä. Reilu kolmannes kyselyyn vastanneista kertoi ostavansa uunituoretta paistopisteleipää kotiinsa vähintään kerran viikossa
– Verrattuna kaikkien ruokahetkien keskiarvoon, korostuneimmin "tavallisen" välipalan yhteydessä leivän päällä syödään maksamakkaraa ja lauantaimakkaraa, tutkimustuloksissa todetaan.
Lue myös: Mikä on maksamakkaran, herkkumaksamakkaran ja maksapasteijan ero?
Nostalgia nousee myös leivänpäällisissä
Lantmännen Unibaken keittiömestari Marko Hirvosen mukaan nostalgiset leivänpäälliset ja vanhat klassikot ovat tehneet toden teolla paluun.

