Noran 35 euron Hesburger-tilaus heitettiin ravintolassa roskiin – tässä MTV:n kiinnostavimmat ruokajutut vuodelta 2021

luetuimmat ruokajutut 2021
MTV Uutisten lukijoita kiinnostivat viime vuonna erityisesti traumatisoivat lapsuusruoat, muutokset ruokakaupoissa sekä pikaruokaravintoloiden yllättävät säännöt. AOP, Shutterstock

MTV Uutisten lukijoita kiinnostivat hyvin monipuoliset ruoka-aiheet vuonna 2021.

Ruokavuotta 2021 värittivät yhä jatkuva koronapandemia, mutta toisaalta jo hieman avautunut yhteiskunta ja piristynyt ravintoloissa käyminen. 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuston vuoden luetuimpien ruokajuttujen perusteella suomalaisia ovat kiinnostaneet kuitenkin melko arkiset asiat.

Listasimme viisi luetuinta artikkelia viime vuodelta.

Saimi Hoyer ja lapsuuden traumatisoiva ruoka

Kovana eräilijänä tunnettu yrittäjä Saimi Hoyer suhtautuu tunnetusti intohimoisesti sieniin.

– Voi hyvänen aika, mikä makuskaala on sienissä. Sieltä löytyy mielettömän pihvin makua, äyriäisen makua, kalan makua, aniksen makua, curryn makua...kun suomalaiset vain löytäisivät ne sienet, Hoyer kertoi viime vuoden heinäkuussa SuomiAreenassa.

Vaikka nainen yleisesti ottaen sieniä rakastaakin, on yksi poikkeus, joka pitäisi Hoyerin mukaan kieltää jopa lailla

Hoyerin mielestä lapsuuden sienitraumat "vääränlaisten" sienien syömisestä vaikuttavat pahimmassa tapauksessa myös aikuisena.

Ruokakaupoissa jylläävät ilmiöt

Luetuimpien juttujen kärjestä kolme liittyi olennaisesti juuri ruokakauppoihin.

Makuja-sivusto uutisoi marraskuussa sekä S- että K-kauppojen järjettömästä myyntihitistä. Jos sinunkin ostoskoriisi on sulahtanut sushia, olet mukana ilmiössä!

Sushin myynti S-ryhmän ruokakaupoissa on kirjaimellisesti räjähtänyt ja kasvanut hieman yli vuoden aikana peräti 1853 prosenttia. 

K-ruokakaupoissa sushin myynti on taas kasvanut 251 prosenttia viimeisen vuoden aikana, kun verrataan aikaan ennen koronaa.

Hieman eksoottisemman sushin vastapainoksi suomalaiset suosivat viime vuonna korostetusti juuri kotimaisia tuotteita. Keskon mukaan kotimaisten tuotteiden ja yritysten suosiminen on globaali ilmiö ja Suomi on tässä kansainvälisessä vertailussa huipulla.

Kolmannes päivittäistavarakaupan maailmaan sijoittuva juttu paljasti, millaisia keittiövälineitä suomalaiset ostavat Prismasta.

Erään tuikitarveellisen keittiövälineen myyntimäärät ovat yllättäneet jopa itsensä kauppaketjun.

Tiesitkö tätä pikaruokatilauksista?

MTV Uutiset kirjoitti huhtikuussa järvenpääläisestä Nora Haikosesta, joka päätti säästää koko perheen aikaa ja hermoja tilaamalla ateriat pikaruokaravintola Hesburgerista.

Tilatut ruoat päätyivät kuitenkin roskiin, koska perheenäiti myöhästyi pari minuuttia pikaruokaketjun aikarajasta. Hesburger kertoi MTV Uutisille, mihin keskustelua herättänyt sääntö perustuu.

Katso myös yksi suosituimmista ruokavideoista vuodelta 2021:

0:49


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja