"Nopea ja kätevä arjen kalaruoka" – uunilohi, jota täytyy kokeilla!

Sriracha-uunilohi 8:12 Sriracha-uunilohi

Uunilohi on suomalaisille rakas arkiruoka. Kokeile herkkua uudella twistillä!

Huomenta Suomen Makujen-aamu -ohjelmassa valmistettiin lokakuun alussa tätä herkullista uunilohta sriracha-kastikkeella. Kalaruoan kylkeen valmistui raikas jogurttikastike sekä perunamurska. 

Ruokalaji on helppo valmistaa ja lopputulos on näyttävä sekä maukas!

– Nopea ja kätevä arjen kalaruoka on tässä. Makean tulinen lohi maistuu mainiolta jugurttikastikkeen ja limetillä maustetun perunamurskan kera, reseptin tehnyt Nanna Rintala kertoo. 

Kokeile kotona:

Hunajainen Sriracha-uunilohi ja perunamurskaa

Nopea ja kätevä arjen kalaruoka on tässä. Makean tulinen lohi maistuu mainiolta jugurttikastikkeen ja limetillä maustetun perunamurskan kera. Reseptin loihti Nanna Rintala.

Ainekset (4 annosta)

  • 1 lohifilee (n.1 kg)
  • 1 rkl öljyä
  • 3 rkl soijaa
  • 2 rkl sriracha -kastiketta
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 -2 valkosipulinkynttä

jugurttikastike

  • 4 dl maustamatonta jugurttia
  • 2 limettiä
  • 1 ruukku korianteria
  • 1 punainen chili
  • suolaa ja mustapippuria

perunamurska

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 limetin mehu

Valmistusohje

Sekoita öljy, soija, sriracha ja hunaja kastikkeeksi. Purista mukaan valkosipulinkynsi ja sekoita. Levitä kastike lohifileen pinnalle. Paista uunissa 15-20 minuuttia. Valmista kastike puristamalla 1 limetin mehu jugurttiin. Hienonna mukaan puolet korianterista ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Keitä perunat kypsiksi perunamurskaa varten. Valuta vesi pois ja murskaa perunat puuhaarukalla. Mausta murska oliiviöljyllä, suolalla, mustapippurilla ja limetinmehulla.

Ripottele valmiin lohen päälle maun mukaan silputtua punaista chiliä ja loput korianterista. Tarjoa jugurtti-korianterikastikkeen ja perunamurskan kanssa.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat