Uunilohi on suomalaisille rakas arkiruoka. Kokeile herkkua uudella twistillä!
Huomenta Suomen Makujen-aamu -ohjelmassa valmistettiin lokakuun alussa tätä herkullista uunilohta sriracha-kastikkeella. Kalaruoan kylkeen valmistui raikas jogurttikastike sekä perunamurska.
Ruokalaji on helppo valmistaa ja lopputulos on näyttävä sekä maukas!
– Nopea ja kätevä arjen kalaruoka on tässä. Makean tulinen lohi maistuu mainiolta jugurttikastikkeen ja limetillä maustetun perunamurskan kera, reseptin tehnyt Nanna Rintala kertoo.
Kokeile kotona:
Hunajainen Sriracha-uunilohi ja perunamurskaa
Nopea ja kätevä arjen kalaruoka on tässä. Makean tulinen lohi maistuu mainiolta jugurttikastikkeen ja limetillä maustetun perunamurskan kera. Reseptin loihti Nanna Rintala.
Ainekset (4 annosta)
- 1 lohifilee (n.1 kg)
- 1 rkl öljyä
- 3 rkl soijaa
- 2 rkl sriracha -kastiketta
- 2 rkl hunajaa
- 1 -2 valkosipulinkynttä
jugurttikastike
- 4 dl maustamatonta jugurttia
- 2 limettiä
- 1 ruukku korianteria
- 1 punainen chili
- suolaa ja mustapippuria
perunamurska
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 1 limetin mehu
Valmistusohje
Sekoita öljy, soija, sriracha ja hunaja kastikkeeksi. Purista mukaan valkosipulinkynsi ja sekoita. Levitä kastike lohifileen pinnalle. Paista uunissa 15-20 minuuttia. Valmista kastike puristamalla 1 limetin mehu jugurttiin. Hienonna mukaan puolet korianterista ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Keitä perunat kypsiksi perunamurskaa varten. Valuta vesi pois ja murskaa perunat puuhaarukalla. Mausta murska oliiviöljyllä, suolalla, mustapippurilla ja limetinmehulla.
Ripottele valmiin lohen päälle maun mukaan silputtua punaista chiliä ja loput korianterista. Tarjoa jugurtti-korianterikastikkeen ja perunamurskan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!