No nyt on kaikkien aikojen nakkikeitto! Maailman parhaassa ravintolassa työskentelevä kokki Jaakko jakaa reseptinsä

Nakkikeitto
Jaakko Impiön nakkikeittoa. HKScan

Kun haluat perinteisestä nakkikeitosta astetta parempaa, testaa huippukokki Jaakko Impiön reseptiä. 

Kerroimme torstaina nakkien suosiosta Suomessa. Nakit kuuluvat suomalaisissa kodeissa sekä arkeen että juhlaan. Nakkeja popsitaan perunasalaatin kyljessä vappuna ja uutenavuotena, ja ne liittyvät vahvasti myös arkiruoanlaittoon.

Suomen suosituin nakkiruoka puolestaan on klassinen nakkikeitto. Miten siitä tehdään mahdollisimman hyvää? 

Jos nakkikeiton haluaa viedä fine dining -tasolle, silloin se valmistetaan maailman parhaaksi valitussa ravintola Mirazurissa Ranskan Mentonissa työskentelevän suomalaisen huippukokki Jaakko Impiön ohjeella. Jaakko jakoi oman nakkikeittoreseptinsä nakkeja valmistavan HKScanin pyynnöstä.

Nuoren huippukokin omat nakkimuistot liittyvät nakkien paistamiseen takassa.

–  Omat lapsuusmuistot nakeista liittyy niiden paistamiseen takassa. Ja ehdottomasti niiden pitää olla luonnonsuolinakkeja, jotka napsahtavat.

Jos Jaakko Impiö saisi ihan vapaat kädet nakkien tuotekehittäjänä, niin tarjolle syntyisi nakkeja, joissa maistuisi välimerelliset yrtit: rosmariini, timjami ja oregano.

Lähde: HKScan

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja