Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

No nyt on kaikkien aikojen nakkikeitto! Maailman parhaassa ravintolassa työskentelevä kokki Jaakko jakaa reseptinsä

Jaakko Impiön nakkikeittoa.
Jaakko Impiön nakkikeittoa.HKScan
Julkaistu 30.01.2020 12:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kun haluat perinteisestä nakkikeitosta astetta parempaa, testaa huippukokki Jaakko Impiön reseptiä. 

Kerroimme torstaina nakkien suosiosta Suomessa. Nakit kuuluvat suomalaisissa kodeissa sekä arkeen että juhlaan. Nakkeja popsitaan perunasalaatin kyljessä vappuna ja uutenavuotena, ja ne liittyvät vahvasti myös arkiruoanlaittoon.

Lue lisää: Kuinka kauan avattu nakkipaketti säilyy jääkaapissa? Suomalainen nakkiasiantuntija paljastaa nyrkkisäännön

Suomen suosituin nakkiruoka puolestaan on klassinen nakkikeitto. Miten siitä tehdään mahdollisimman hyvää? 

Jos nakkikeiton haluaa viedä fine dining -tasolle, silloin se valmistetaan maailman parhaaksi valitussa ravintola Mirazurissa Ranskan Mentonissa työskentelevän suomalaisen huippukokki Jaakko Impiön ohjeella. Jaakko jakoi oman nakkikeittoreseptinsä nakkeja valmistavan HKScanin pyynnöstä.

Nuoren huippukokin omat nakkimuistot liittyvät nakkien paistamiseen takassa.

–  Omat lapsuusmuistot nakeista liittyy niiden paistamiseen takassa. Ja ehdottomasti niiden pitää olla luonnonsuolinakkeja, jotka napsahtavat.

Jos Jaakko Impiö saisi ihan vapaat kädet nakkien tuotekehittäjänä, niin tarjolle syntyisi nakkeja, joissa maistuisi välimerelliset yrtit: rosmariini, timjami ja oregano.

Kurkkaa resepti: Nakkikeitto huippukokki Jaakko Impiö tapaan

Lähde: HKScan

Lisää aiheesta:

Salainen ainesosa ylivoimaiseen nakkikeittoon – joko kokeilit?Jari-Jukka ylistää vartissa mureaksi kypsyvää grillilihaa: "Kuin pekonia, mutta parempaa"Nakkikeittoon kannattaa lisätä yksi ainesosa: "Ylivoimaista"Arkiruokahitti! Samulin nakkikeitossa hyödynnetään nerokasta nakkikikkaa – oletko jo testannut?Samulin nerokas nakkikikka mullistaa nakkien pilkkomisen: "Koira on ihan hajalla, kun ei enää tipu nakinpaloja lattialle"Helppo nakkiresepti jakaa mielipiteet: Söisitkö itse?
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • 09:51
    Jäätelö

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa

  • 07:46
    Jauheliha

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • Eilen17:02
    Leivonta

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa

  • Eilen07:43
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat merkit: Mikä omenamehuista on paras?