Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nakkikeitto huippukokki Jaakko Impiön tapaan

HKScan
Julkaistu 30.01.2020 09:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Nakkikeitto-ohjeen on luonut Jaakko Impiö, nuori suomalainen kokkilupaus, joka työskentelee Ranskan Mentonissa maailman parhaaksi valitussa ravintola Mirazurissa.

Liemi

  • 1 purjo
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 porkkana
  • 600 ml vettä
  • Nakkien kärkipalat paistettuna
  • Kourallinen kuivattuja tatteja

Bouquet garni

  • 5 cm pala purjon vihreää osaa
  • 1 oreganon oksa
  • 1 rosmariinin oksa
  • 1 timjamin oksa
  • Ruohosipulia
  • Suolaa ja sitruunamehua

Nakit ja vihannekset

  • 1 pkt nakkeja (esim. HK Aitonakki)
  • 100 g pieniä perunoita
  • 1 iso maa-artisokka
  • 1 pieni porkkana

Koristelu

  • Rosmariinin kukkia
  • Ketunleipää

Valmistusohje

Jaakko Impiön nakkikeitto valmistuu näin:

Liemi:

1. Puolita ja kuori sipuli ja porkkana ja laita ne kattilaan. Huuhtele purjo ja valkosipulin kynnet ja lisää ne kattilaan. Lisää vesi ja laita kattila kovalle lämmölle. Kun se kiehahtaa, laske lämpö matalalle keskilämmölle.

2. Tee bouquet garni. Kääri rosmariini, oregano ja timjami purjon lehteen ja sido kiinni ruohosipulin varrella. Lisää liemeen.

3. Paista nakkien kärkipalat, kunnes ne ovat ruskeita. Lisää palat liemeen yhdessä sienten ja sitruunan kanssa.

4. Hauduta matalalla lämmöllä 1 tunti.

5. Siivilöi ja mausta suolalla ja sitruunamehulla.

Nakit ja vihannekset:

1. Pese ja paloittele perunat kuorineen. Laita ne kattilaan ja lisää kylmää vettä ja suolaa. Keitä, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä. Lisää liemeen.

2. Tee maa-artisokasta vesimelonilusikalla pieniä palloja ja keitä kiehuvassa ja suolatussa vedessä noin 5 minuuttia tai kunnes pallot ovat kypsiä. Lisää pallot liemeen.

3. Leikkaa veitsellä tai mandoliinilla porkkanasta ohuita viipaleita. Säilytä viipaleita suolatussa jäävedessä.

4. Leikkaa nakit paloiksi ja lisää liemeen.

5. Annostele nakit ja vihannekset lautasille ja koristele  porkkanasiivuilla, rosmariinin kukilla ja ketunleivillä sekä oliiviöljyllä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kevätkananpoikaa, sienipyrettä ja kasviksia, Maritan reseptiMasterChef Suomi: Ahventa, sieniä ja paahdettuja kasviksia, Antin reseptiMasterChef Suomi: Kukkakaalia, mustajuurta ja sieniä, Josen reseptiMasterChef: Tuoretta latva-artisokkaa ja liekitettyjä merirapuja – Henrin reseptiKanapyörykkä-nuudelikeittoMachomo ja maissisalsa
VihanneksetMakkarakeittoPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Vihannekset
  • 30.01.202009:30
    Makkarakeitto

    Nakkikeitto huippukokki Jaakko Impiön tapaan

  • 06.07.201813:54
    Hellapoliisi

    Kasvisgratiini

  • 26.01.201820:00
    Samassa liemessä

    Salmorejo-dippikipot