Niksi, joka ratkaisee usein mönkään menevän vaiheen leivonnassa – toimii oikeasti!

voi, leivonta
Leipominen on hankalaa kivikovan voin kanssa. Shutterstock

Voin saaminen lämmöltään ja koostumukseltaan oikeaksi on yllättävän haastavaa.

Useimmissa leivonnaisissa voi tulisi lisätä muiden ainesten joukkoon huoneenlämpöisenä.

Hyvällä ennakoinnilla tästäkin tietysti selvittäisiin, mutta jos aloitat leipomisen jääkaappikylmän voiklöntin kanssa, harvemmin haluaisi vartoa, että voi pehmenee itsekseen.

Useimmiten tässä tapauksessa turvaudutaan mikroon, jolloin voista tulee lähes aina pehmenneen sijaan täysin sulaa.

Ongelmaan on kuitenkin ratkaisu ja se on itse asiassa mikro – mutta ei sillä tapaa kuin ensimmäiseksi ajattelisit.

Voi sulaa "esilämmitetyssä" mikrossa

Instagramissa maxiskitchen-tiliä ylläpitävä Maxine Sharf neuvoo jakamassaan videossa niksin voin pehmittämiseen. Niksin ansiosta leipominen sujuu jatkossa huomattavasti helpommin.

Sharf neuvoo videolla laittamaan mikron kestävän astian täynnä vettä mikroon ja kuumentamaan sitä kolmesta neljään minuuttia.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tällä aikaa ehdit pilkkoa kylmän voin hieman pienemmiksi paloiksi ja asettamaan mikron kestävään kulhoon odottamaan mikron viereen.

Ota sitten varovasti kuuma vesikulho mikrosta ulos ja siirrä nopeasti voikulho mikroon ja sulje mikron luukku. Noin kymmenen minuutin päästä voi on pehmentynyt täydellisesti lämpimässä mikrossa.

MTV Uutiset testasi Instagram-niksin ja se toden totta toimii! Tarvitsitpa pehmeää, huonelämpöistä voita sitten leivontaan tai vaikkapa maustevoin tekemiseen, kannattaa kokeilla mikron lämpöä.

Katso myös, kuinka valmistat herkullisia korvapuusteja:

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.