Voin saaminen lämmöltään ja koostumukseltaan oikeaksi on yllättävän haastavaa.
Useimmissa leivonnaisissa voi tulisi lisätä muiden ainesten joukkoon huoneenlämpöisenä.
Hyvällä ennakoinnilla tästäkin tietysti selvittäisiin, mutta jos aloitat leipomisen jääkaappikylmän voiklöntin kanssa, harvemmin haluaisi vartoa, että voi pehmenee itsekseen.
Useimmiten tässä tapauksessa turvaudutaan mikroon, jolloin voista tulee lähes aina pehmenneen sijaan täysin sulaa.
Ongelmaan on kuitenkin ratkaisu ja se on itse asiassa mikro – mutta ei sillä tapaa kuin ensimmäiseksi ajattelisit.
Lue myös: 20-vuotias ihmetteli erästä asiaa uunissaan – sai tietää, että oli käyttänyt sitä oleellisella tavalla väärin koko ajan
Voi sulaa "esilämmitetyssä" mikrossa
Instagramissa maxiskitchen-tiliä ylläpitävä Maxine Sharf neuvoo jakamassaan videossa niksin voin pehmittämiseen. Niksin ansiosta leipominen sujuu jatkossa huomattavasti helpommin.
Sharf neuvoo videolla laittamaan mikron kestävän astian täynnä vettä mikroon ja kuumentamaan sitä kolmesta neljään minuuttia.

