Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Niksi, joka ratkaisee usein mönkään menevän vaiheen leivonnassa – toimii oikeasti!

Leipominen on hankalaa kivikovan voin kanssa.
Leipominen on hankalaa kivikovan voin kanssa.Shutterstock
Julkaistu 06.01.2022 12:59

Emmi Niiniaho

Voin saaminen lämmöltään ja koostumukseltaan oikeaksi on yllättävän haastavaa.

Useimmissa leivonnaisissa voi tulisi lisätä muiden ainesten joukkoon huoneenlämpöisenä.

Hyvällä ennakoinnilla tästäkin tietysti selvittäisiin, mutta jos aloitat leipomisen jääkaappikylmän voiklöntin kanssa, harvemmin haluaisi vartoa, että voi pehmenee itsekseen.

Useimmiten tässä tapauksessa turvaudutaan mikroon, jolloin voista tulee lähes aina pehmenneen sijaan täysin sulaa.

Ongelmaan on kuitenkin ratkaisu ja se on itse asiassa mikro – mutta ei sillä tapaa kuin ensimmäiseksi ajattelisit.

Lue myös: 20-vuotias ihmetteli erästä asiaa uunissaan – sai tietää, että oli käyttänyt sitä oleellisella tavalla väärin koko ajan

Voi sulaa "esilämmitetyssä" mikrossa

Instagramissa maxiskitchen-tiliä ylläpitävä Maxine Sharf neuvoo jakamassaan videossa niksin voin pehmittämiseen. Niksin ansiosta leipominen sujuu jatkossa huomattavasti helpommin.

Sharf neuvoo videolla laittamaan mikron kestävän astian täynnä vettä mikroon ja kuumentamaan sitä kolmesta neljään minuuttia.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Leikkaatko kakun kolmionmuotoisiin paloihin? Ei kannattaisi – tiede osoittaa paremman tavan

Tällä aikaa ehdit pilkkoa kylmän voin hieman pienemmiksi paloiksi ja asettamaan mikron kestävään kulhoon odottamaan mikron viereen.

Ota sitten varovasti kuuma vesikulho mikrosta ulos ja siirrä nopeasti voikulho mikroon ja sulje mikron luukku. Noin kymmenen minuutin päästä voi on pehmentynyt täydellisesti lämpimässä mikrossa.

MTV Uutiset testasi Instagram-niksin ja se toden totta toimii! Tarvitsitpa pehmeää, huonelämpöistä voita sitten leivontaan tai vaikkapa maustevoin tekemiseen, kannattaa kokeilla mikron lämpöä.

Lue myös: Älä koskaan tee näin, kun lämmität ruokaa mikrossa!

Katso myös, kuinka valmistat herkullisia korvapuusteja:

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lähde: The Kitchn

Lisää aiheesta:

Tässä on ylivoimaisesti paras tapa lämmittää pizzaJäikö pizzaa yli? Tässä on nopein ja paras tapa lämmittää se uudelleenVoiko perunan kypsentää mikrossa, jos on kiire? Tässä on ehdottomasti paras tapa lämmittää pizza – testasimme, ja totta se on!Lisa vinkkaa ovelan pakastepizzaniksin, jota et ehkä ole tullut ajatelleeksi: "Nerokasta, eikö?"Julissa paljastaa kekseliään vinkkinsä: Näin saat lisättyä poppareihin voita ilman ärsyttäviä haittapuolia
LeivontaRuokaRuokaniksitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta
  • 19.10.17:22
    Ruoka

    Maaritilla välähti: Teki mahtavan "karjalanpiirakan"

  • 4.10.17:32
    Ruoka

    Tee minuutin kikka pakastekorvapuusteille – mielettömän hyvä lopputulos!

  • 3.10.07:44
    Ruoka

    Juha on leiponut 1,5 miljoonaa korvapuustia – mikä on täydellisen pullan salaisuus?

  • 19.9.17:03
    Ruoka

    Omenapiirakka, johon et pety! Maisemakahvilan versio on mykistävän hyvää

  • 16.9.17:02
    Ruoka

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa