20-vuotias ihmetteli erästä asiaa uunissaan – sai tietää, että oli käyttänyt sitä oleellisella tavalla väärin koko ajan

Oletko aina käyttänyt tätäkin keittiövälinettä väärin? Oikea tapa mullistaa ruoanlaiton 0:41 Oletko aina käyttänyt tätäkin keittiövälinettä väärin? Oikea tapa mullistaa ruoanlaiton
Oletko aina käyttänyt tätäkin keittiövälinettä väärin? Oikea tapa mullistaa ruoanlaiton

Pitkään uuniaan sotkettuaan eräs amatöörikokkaaja oppi vihdoin, miten uunia oikeasti käytetään, kertoo Today.

Videolla vinkki pekonin paistamiseen uunissa!

Twitter-käyttäjä Henpecked Hal paljasti seuraajilleen 20-vuotiaan serkkunsa käymän keskustelun.  Keskustelu alkoi suhteellisen viattomasti serkun kysellessä Halilta, kuinka usein tämä siivoaa uuniaan. Hal paljasti, ettei puhdista uuniaan juuri koskaan, mutta tunnustus sai serkun hämilleen – tämä kun kertoi joutuvansa puhdistamaan uuninsa joka käytön jälkeen.

– Ei se ole sen arvoista, nuori mies valitti viestissään.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

"Tarvitsen oluen tätä varten"

Hämmentyneen Halin ihmetellessä asiaa serkku kertoi, että uunin pohja on aina käytön jälkeen niin veressä ja rasvassa, että se on pakko puhdistaa, jolloin Hal kysyi tarkentavan kysymyksen:

– Puhutko nyt uunipellistä vai oikeasti uunista? 

– Uunipellistä? Minun uunissani on metalliset ritilät, serkku ilmoitti.

– Hetkinen, tarvitsen oluen tätä varten. Siis laitat lihan suoraan metalliritilöille kypsentääksesi sen, niinkö? Hal tarkensi vielä.

Serkun vastatessa myöntävästi Hal ilmoitti twiittaavansa keskustelun. Ja sen hän myös teki. Twiitistä on tykätty jo yli miljoona kertaa, ja moka on herättänyt paljon keskustelua Twitterissä. Moni oli huolissaan muun muassa siitä, miten nuori mies pärjää muissa arjen askareissa. Toisaalta se, että mies siivosi jälkensä kerta toisensa perään, herätti paljon ilahtuneita kommentteja.

– Tämän vuoksi olen harjoitellut 21-vuotiaani kanssa. Hän oli menossa samaa polkua, totesi eräs Twitter-käyttäjä.

"Luulen, että hän on vain helpottunut..."

Hal kertoi Today-sivustolle, että hänen serkkunsa oli pikemminkin pikaruoan ammattilainen, joka oli vasta hiljattain alkanut tehdä ruokaa itse säästääkseen rahaa. Serkku oli juuri muuttanut omaan asuntoon, joten tämä yritti pitää rahanmenon kurissa voidakseen maksaa laskunsa. Hal kertoo, että serkun äiti oli tarjonnut pojalleen ruoanlaiton oppitunteja, mutta 20-vuotias oli todennut löytävänsä kaiken tarpeellisen netistä.

– Niin kuin huomaatte, hän ei käyttänyt paljonkaan aikaa tutkimustyöhön, Hal vitsailee.

Serkku ehti puhdistaa uunin kuvaa ottamatta, mutta Hal kertoi Todaylle, että uunin kerrottiin näyttäneen "rikospaikalta". Opittuaan uunipellin käyttötarkoituksen serkun ei kuitenkaan tarvitse enää puhdistaa uunia ihan joka käytön jälkeen.

– Kuultuaan erheestään hän oli aika nolostunut, mutta hän on todellakin löytänyt tilanteesta huumoria. Suoraan sanottuna, luulen, että hän on vain helpottunut, kun hänen ei tarvitse puhdistaa uunia tänään.

Serkku itse ei halunnut kommentoida mokaansa Today-sivustolle, mutta Halille lähettämässään viestissä hän totesi puhuvansa jatkossa äitinsä kanssa enemmän. Itse asiassa serkku ajatteli sittenkin ottaa vastaan äidin tarjoamat ruoanlaittotunnit.

Monia muitakin asioita voi tehdä väärin – tiesitkö jo näistä?

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.