Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nerokas vinkki: Näin teet pizzapohjan ilman hiivaa – avaa oluttölkki!

Julkaistu 08.05.2020 17:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Pizzapohjan voi valmistaa myös ilman leivinhiivaa, vinkkaa Food52-ruokasivuston ruokatoimittaja Caitlin Raux Gunther.

Pizza on yksi korona-ajankin suosituimmista lohturuoista ympäri maailman. Sen lisäksi, että pakastepizzojen myynti on kasvanut kevään aikana, niin on käynyt myös monen kotikokin innolle tehdä pizzaa itse.  

Leivontabuumi on johtanut siihen, että kaupoista ovat välillä päässeet loppumaan hiivat, sekä tuore- että kuivaversio. Pizzapohjan saa kuitenkin leivottua myös ilman hiivaa, vinkkaa Food52-sivuston ruokatoimittaja Caitlin Raux Gunther. Caitlinin mukaan tämä resepti ei ole tarkoitettu pizzasnobeille.

– Se on kaikille, jotka ovat valmiita hyväksymään pienen epätäydellisyyden pizzapohjassa saadakseen sulatettua juustoa, tomaattikastiketta ja kaikkia täytteitä. Tämä on mahtava niksi ja sellainen ässä, joka jokaisella tulisi olla hihassa: olutpizzapohja, Caitlin vinkaa.

Caitlin kertoo oppineensa reseptin työskennellessään kokkina Bilbaossa. Päästäksesi alkuun, avaa oluttölkki ja ota siitä huikka, koska olet sen ansainnut, Caitlin kehottaa.-

– Lisää kahta keskikokoista pizzaa varten 7,5–10 dl vehnäjauhoja kulhoon ja kaada joukkoon olutta, aloita parista desistä. Lisää oliiviöljyä ja suolaa. Sekoita, kunnes aineksista on tullut taikina. Lisää tarpeen mukaan jauhoja tai olutta.

Tämän jälkeen taikinaa vaivataan jauhotetulla tasolla ja sitten jätetään liinan alle kohoamaan. Sitten se muotoillaan pizzapohjaksi ja asetetaan esimerkiksi pellin tai esilämmitetyn pizzakiven päälle. Lopuksi kastike, täytteet ja juusto ja pizza uuniin paistumaan!

Lue myös: Päivi kokeili uudenlaista tapaa tehdä pizzaa – lopputulos saa kuolan valumaan: "Toimii tosi hyvin"

Lähde: Food52

***

1:26Napolilainen pizza paistuu minuutissa

Lisää aiheesta:

Suomalaiset sujauttavat pizzaansa ainesosan, jota siihen ei kannattaisi laittaa: "Tärkeintä on välttää…"Oletko koskaan paistanut pakastepizzaa tällä tavalla? Taatusti parempi lopputulos!Lisa vinkkaa ovelan pakastepizzaniksin, jota et ehkä ole tullut ajatelleeksi: "Nerokasta, eikö?"Katjan uunipeltikikka ja pizzapohjan sekä tomaattikastikkeen paras valmistustapa – onko tässä salaisuus täydelliseen pizzaan?Jenni antaa yhdelle raaka-aineelle täystyrmäyksen uunifetapastassa: "Ei missään nimessä tulisi käyttää"Pienellä muutoksella uskomaton vaikutus pizzaan: Näin taikina kannattaa ehdottomasti valmistaa
RuokaPizzaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 13:35
    Makkara

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • 09:51
    Jäätelö

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa

  • 07:46
    Jauheliha

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • Eilen17:02
    Leivonta

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa