Nerokas vinkki: Näin teet pizzapohjan ilman hiivaa – avaa oluttölkki!

AOP Pizza kuvituskuva

Pizzapohjan voi valmistaa myös ilman leivinhiivaa, vinkkaa Food52-ruokasivuston ruokatoimittaja Caitlin Raux Gunther.

Pizza on yksi korona-ajankin suosituimmista lohturuoista ympäri maailman. Sen lisäksi, että pakastepizzojen myynti on kasvanut kevään aikana, niin on käynyt myös monen kotikokin innolle tehdä pizzaa itse.  

Leivontabuumi on johtanut siihen, että kaupoista ovat välillä päässeet loppumaan hiivat, sekä tuore- että kuivaversio. Pizzapohjan saa kuitenkin leivottua myös ilman hiivaa, vinkkaa Food52-sivuston ruokatoimittaja Caitlin Raux Gunther. Caitlinin mukaan tämä resepti ei ole tarkoitettu pizzasnobeille.

– Se on kaikille, jotka ovat valmiita hyväksymään pienen epätäydellisyyden pizzapohjassa saadakseen sulatettua juustoa, tomaattikastiketta ja kaikkia täytteitä. Tämä on mahtava niksi ja sellainen ässä, joka jokaisella tulisi olla hihassa: olutpizzapohja, Caitlin vinkaa.

Caitlin kertoo oppineensa reseptin työskennellessään kokkina Bilbaossa. Päästäksesi alkuun, avaa oluttölkki ja ota siitä huikka, koska olet sen ansainnut, Caitlin kehottaa.-

– Lisää kahta keskikokoista pizzaa varten 7,5–10 dl vehnäjauhoja kulhoon ja kaada joukkoon olutta, aloita parista desistä. Lisää oliiviöljyä ja suolaa. Sekoita, kunnes aineksista on tullut taikina. Lisää tarpeen mukaan jauhoja tai olutta.

Tämän jälkeen taikinaa vaivataan jauhotetulla tasolla ja sitten jätetään liinan alle kohoamaan. Sitten se muotoillaan pizzapohjaksi ja asetetaan esimerkiksi pellin tai esilämmitetyn pizzakiven päälle. Lopuksi kastike, täytteet ja juusto ja pizza uuniin paistumaan!

Lähde: Food52

***

1:26

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja