Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nerokas versio pinaattiletuista – Hannan vinkki villitsi lapsiperheet: "Helppoa kuin nakki"

Pinaattipannari on kuin helppo versio itse tehdyistä pinaattiletuista. Kuva kirjasta Kylmä nakki (Otava, 2021), kuvaaja Kaisu Kaplin.
Pinaattipannari on kuin helppo versio itse tehdyistä pinaattiletuista. Kuva kirjasta Kylmä nakki (Otava, 2021), kuvaaja Kaisu Kaplin.Otava
Julkaistu 04.09.2021 08:59

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Pinaattiletut taipuvat myös pinaattipannariksi! Kylmä nakki -yhteisön suosikkiohje päätyi uutuuskirjaan.

Hanna Gullichsenin ja Elina Ylitervon uusi ruokakirja Kylmä nakki (Otava, 2021) on kaikille lapsellisille ihmisille, jotka haluavat jatkossakin mennä sieltä missä aita on matalin – ehkä kuitenkin astetta maukkaammin.

a85d4b0d-b5cf-4364-be69-204114af958bOtava

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin keskiviikkona Hanna Gullichsenin ja Elina Ylitervon  kesällä julkaistusta Kylmä nakki -ruokakirjasta (Otava, 2021). Kylmä nakki on koottu kahden mukavuudenhaluisen ruoka-alan ammattilaisen toimesta palvelemaan nirsoja lapsia ja heidän perheitään. Ruokaohjeissa hyödynnetään häpeilemättä myös puolivalmisteita, sillä kenenpä ostoslistalle ne eivät kuuluisi.

– Kylmä nakki on mielentila. Laiskuus sai aikaan sen, että ohjeet on helppo toteuttaa, tiskiä ei tule liikaa ja suurin osa valmistuu nopeammin kuin teini ehtii alkaa murjottaa tai taaperon Pikku Kakkonen päättyy, tekijät toteavat tiedotteessa.

Pinaattipannari on laiskan kotikokin pelastus

Kylmä nakki -teoksessa on mukana muun muassa huippusuosittu oje pinaattipannariin. Kyseessä on siis pannukakkuversio perinteisistä pinaattiletuista. 

– Tämä oli yksi suosituimmista ohjeista, jonka jaoimme Kylmä nakki -Instagram-tilillä. Se sai heti valtaisan kommenttivyöryn ja löysi paikkansa monen perheen arjessa, Kylmä nakki -teoksessa kerrotaan.

pinaattipannari2Pinaattipannari valmistuu todella helposti. Kuva: Kaisu Kaplin/Otava.Otava

Hanna Gullichsen kertoo MTV:lle, että idea pinaattipannarin paistamisesta pellillä tuli yhteisön seuraajilta. 

– Jos ei jaksa pannulla paistella, niin heittää vain pellin uuniin! Itse tykkään lämmmittää tätä pannaria seuraavana päivänä leivänpaahtimessa. Saksilla vain leikkaa paloiksi, Hanna vinkkaa.

Tekijöiden mukaan lapsetkin voi ottaa mukaan tämän pinaattipannarin tekoon, sillä tässä ei pienikään kokki saa aikaan kummempaa vahinkoa kuin lattialle tippuneen kananmunan.

– "Helppoa kuin nakki", totesi yksi neljävuotias. 

Nappaa ohje: Pinaattipannari – se pinaattilettujen helpompi versio!

Videolla: Nerokas vinkki siihen, mitä voi tehdä ylijääneellä kaurapuurolla!

0:41Katja vinkkaa, miten tehdään järjettömän hyvää paistettua kaurapuuroa: ”Parasta ikinä”

Lisää aiheesta:

Elina kehitti herkullisen version perinteisestä pyttipannusta – perunoille yllättävä korvaajaNyt on helppo kalaruoka! Hanna Gullichsen ylistää säilyketuotetta: "Pieksee tonnikalan kuusi-nolla""5-vuotias totesi juhlapöydässä, että kauheeta p*skaa" – Hanna ja Elina kiteyttivät lapsiperheiden ruoka-arjen kirjaksiOutin neljän raaka-aineen koronapastasta tuli huikea hitti: "Valmistelut kestävät kolme minuuttia, ja sen jälkeen voi lykätä uuniin"Hanna vinkkaa itkettävän herkullisen pastan, joka on täydellinen arkiruoka: "Jäätävän hyvää"Hanna vinkkaa ainesosan, joka tekee tavallisesta pyttipannusta yllättäen taianomaisen herkullista: "Unohdettiin turhaan 90-luvulle"
RuokaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:02
    Leivonta

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa

  • 07:43
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat merkit: Mikä omenamehuista on paras?

  • Eilen17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • Eilen11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • Eilen07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa