Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"5-vuotias totesi juhlapöydässä, että kauheeta p*skaa" – Hanna ja Elina kiteyttivät lapsiperheiden ruoka-arjen kirjaksi

Elina Ylitervon ja Hanna Gullichsenin Kylmä nakki -kirjassa kannustetaan stressittömään ruoanlaittoon lapsiperhearjessa.
Elina Ylitervon ja Hanna Gullichsenin Kylmä nakki -kirjassa kannustetaan stressittömään ruoanlaittoon lapsiperhearjessa.Otava
Julkaistu 01.09.2021 16:58

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Hanna Gullichsenin ja Elina Ylitervon ruokakirjassa annetaan kaikille vanhemmille lupa mennä jatkossakin sieltä, mistä aita on matalin. 

Kukapa ruuhkavuositallaajaa ei olisi joskus kuitannut päivällistä, lounasta tai yhtä päivän loputtomista välipaloista tarjoamalla jälkikasvulleen ruoaksi kylmiä nakkeja? Tähän ajatukseen kiteytyy Hanna Gullichsenin ja Elina Ylitervon kesäkuussa julkaistu teos Kylmä nakki (Otava, 2021).

Kylmä nakki on koottu kahden mukavuudenhaluisen ruoka-alan ammattilaisen toimesta palvelemaan nirsoja lapsia ja heidän perheitään. Ruokaohjeissa hyödynnetään häpeilemättä myös puolivalmisteita, sillä kenenpä ostoslistalle ne eivät kuuluisi.  

– Kylmä nakki on mielentila. Laiskuus sai aikaan sen, että ohjeet on helppo toteuttaa, tiskiä ei tule liikaa ja suurin osa valmistuu nopeammin kuin teini ehtii alkaa murjottaa tai taaperon Pikku Kakkonen päättyy, tekijät toteavat tiedotteessa.

Hanna Gullichsenin ja Elina Ylitervon uusi ruokakirja Kylmä nakki  (Otava, 2021) on kaikille lapsellisille ihmisille, jotka haluavat jatkossakin mennä sieltä missä aita on matalin – ehkä kuitenkin astetta maukkaammin.

a85d4b0d-b5cf-4364-be69-204114af958b

Otava

Teoksessa on helppojen arkireseptien lisäksi mukana myös vertaistukea vanhemmille. Muilta pienten lasten vanhemmilta on koottu mukaan tositarinoita arjen nirsoiluhetkistä:

– 5-vuotias totesi juhlapöydässä herkkujen ääressä, että kauheeta paskaa. Oli noloa! 

– Lapselle kelpaa vain pakastepizza, josta otetaan täytteet pois ja tilalle laitetaan kylmää meetvurstia.

– Jos kaksi ruokaa koskettaa toisiaan, niitä ei voi enää syödä.

Kylmät nakit arjen pelastajina

Hanna Gullichsen kertoo MTV Uutisten Makuja-ruokasivuille Kylmä nakki -kirjan saaneen hyvän vastaanoton. Teos löysi Hannan mukaan ostajakuntansa ja tarvitsijansa, vaikka se julkaistiinkin keskellä kesää. 

Kirjan idea syntyi Hannan ja Elinan omista havainnoista keskellä hektistä lapsiperhe-elämää. Kaksikko keksi ensin perustaa Instagramiin yhteisön, jossa jaetaan vertaistukea ja vinkkejä kaoottiseen arkeen. Melko pian seuraajilta alkoi kuitenkin tulla pyyntöjä, että ruokaohjeet voisi koostaa myös kirjaksi.

Kylmä nakki -nimi sen sijaan kiteyttää hyvin yhteisön ja kirjan ytimen.

– Eikös kylmä nakki ole kaikkien guilty pleasure eli salainen pahe. Olimme pari vuotta sitten mökillä ja lapsilla alkoi olla nälkäkiukkua. Kysyin kaveriltani, että löytyisikö häneltä jotain välipalaa, vaikka nakkia, Hanna muistelee.

Kaveri kaivoi jääkaapista nakit ja kertoi Hannalle, mistä löytyy paistinpannu niiden paitamista varten. 

– Totesin, että äh, ei tässä mitään paistinpannua tarvita. Nakit vain lapsille käteen. Kaveri oli jotenki todella ilahtunut siitä, että kokki tarjoaa lapsilleen kylmiä nakkeja. Rupesin pohtimaan, että onpa kurjaa, jos ajatellaan, että ammattilaiset jaksavat aina panostaa tai että naapurissa on kaikki paremmin.

Hanna toivoo, että Kylmä nakki -yhteisön ja -kirjan avulla ihmiset oppisivat olemaan armollisempia itselleen.

– Enemmän armollisuutta ja vertaistukea toivoisin lapsiperheiden elämään.

Lue myös: Arkiruokahitti! Hannan helppoa kanapastaa on kokeiltava: "Jäätävän hyvää"

Videolla: Hanna Gullichsen näyttää, kuinka kaapin perustarvikkeista syntyy herkullinen shaksuka

4:49Hanna Gullichsen näyttää, kuinka kaapin perustarvikkeista syntyy herkullinen shaksuka

Lisää aiheesta:

Ronja Salmi tuskastui monelle tuttuun kokkausongelmaan – kehitti helpottavan listan: "Niillä arkemme pyörii"Nyt on helppo kalaruoka! Hanna Gullichsen ylistää säilyketuotetta: "Pieksee tonnikalan kuusi-nolla"Nerokas versio pinaattiletuista – Hannan vinkki villitsi lapsiperheet: "Helppoa kuin nakki"Hanna vinkkaa itkettävän herkullisen pastan, joka on täydellinen arkiruoka: "Jäätävän hyvää"Keittiöpäällikkö Aki julkaisi kuvat törkeästä sikailusta hotellin aamiaisbuffetissa: "Kuinka te kehtaatte?"Panopasta-Natalia kertoo: Kolmen euron varma resepti, ”jolla lohkeaa aina”
RuokaLapsetPerheMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • Eilen11:26
    Ravintolat

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • Eilen09:31
    Arkiruoka

    Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!

  • Eilen08:22
    Kasvikset

    Aivan lyömätön kaaliruoka: Superherkku voi auttaa jopa laihtumaan

  • ke17:45
    Halloween

    Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjetta