Hanna Gullichsenin ja Elina Ylitervon ruokakirjassa annetaan kaikille vanhemmille lupa mennä jatkossakin sieltä, mistä aita on matalin.
Kukapa ruuhkavuositallaajaa ei olisi joskus kuitannut päivällistä, lounasta tai yhtä päivän loputtomista välipaloista tarjoamalla jälkikasvulleen ruoaksi kylmiä nakkeja? Tähän ajatukseen kiteytyy Hanna Gullichsenin ja Elina Ylitervon kesäkuussa julkaistu teos Kylmä nakki (Otava, 2021).
Kylmä nakki on koottu kahden mukavuudenhaluisen ruoka-alan ammattilaisen toimesta palvelemaan nirsoja lapsia ja heidän perheitään. Ruokaohjeissa hyödynnetään häpeilemättä myös puolivalmisteita, sillä kenenpä ostoslistalle ne eivät kuuluisi.
– Kylmä nakki on mielentila. Laiskuus sai aikaan sen, että ohjeet on helppo toteuttaa, tiskiä ei tule liikaa ja suurin osa valmistuu nopeammin kuin teini ehtii alkaa murjottaa tai taaperon Pikku Kakkonen päättyy, tekijät toteavat tiedotteessa.
Hanna Gullichsenin ja Elina Ylitervon uusi ruokakirja Kylmä nakki (Otava, 2021) on kaikille lapsellisille ihmisille, jotka haluavat jatkossakin mennä sieltä missä aita on matalin – ehkä kuitenkin astetta maukkaammin.


