Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nerokas tapa käyttää kaupan valmista croissant-taikinaa: "Maagisen hyvä yhdistelmä"

8:20Jouluiset cocktailpalatKatso videolta anun vinkit helppoihin cocktailpaloihin sekä luumupitkoon!
Julkaistu 17.12.2024 07:43

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Anun helpot cocktailpalat valmistuvat kaupan valmiista croissant-taikinasta.

Huomenta Suomen viikonlopussa valmistettiin helppoja joulunajan pikkupurtavia ja leivonnaisia. Kotitalouden lehtori Anu Heinaro demonstroi muun muassa, miten isosta lehtitaikinalevystä saa loihdittua täydellisen korvikkeen perinteisille joulutortuille.

Anu vinkkasi myös näppärän käyttötavan kaupan valmiille croissant-tuoretaikinalle: siitä voi loihtia helposti cocktailpaloja glögin tai kuohuvan kylkeen. Tölkissä myytävä croissant-taikina levitetään tasolle ja rullataan pituussuunnassa käärretortun tapaan.

– Siitä olen pätkinyt tulee noin 30 taikinapalaa, jotka käännän ja litistän.

"Maagisen hyvä yhdistelmä"

Tämän jälkeen taikinapalat paistetaan uunissa, jolloin niistä tulee näppäriä pohjia erilaisille täyteille. Anun suolapaloihin laitettiin tällä kertaa kolmea eri raaka-ainetta.

– Jokaiselle tällaiselle croissant-pohjalle laitetaan hieman sinihomejuustoa, tummaa suklaa -konvehtia ja aprikoosihilloa. Nämä kolme yhdessä ovat aivan maagisen hyvä yhdistelmä. 

Jos sinihomejuusto ei maistu, voi croissant-paloista tehdä myös vain makeita versioita suklaalla ja aprikoosihillolla. 

Katso videolta Anun vinkit ja nappaa ohje: Helpot joulun cocktailpalat

Lue myös: Kyllästyttääkö joulutorttujen näpertely? Anulla on "maailmaa mullistava" ratkaisu

Lisää aiheesta:

Liisan mansikkakääretorttu on kakkua helpompi vaihtoehto – sopii äitienpäiväksi ja kevään juhliin!Kyllästyttääkö joulutorttujen näpertely? Anulla on "maailmaa mullistava" ratkaisuNyt on mehevää! Anu vinkkaa "erittäin helpon ja nopean" vaihtoehdon perinteisille runebergintortuilleMuistatko vielä laiskurin joulutortut? Sarin nerokkaalla ohjeella oikaiset sieltä, mistä aita on matalinSarin mullistavat "laiskurin joulutortut" valmistuvat suorastaan nerokkaan helposti – oletko jo testannut? Nerokasta ja superhelppoa! Sarin "laiskurin joulutortut" mullistavat hittiherkun – tätä täytyy kokeilla
JouluruokaRuokaLeivontaHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Jouluruoka
  • 15.9.17:14
    Ruoka

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • 27.12.202417:34
    Ruoka

    Näin joululaatikoille kannattaa nyt tehdä

  • 26.12.202417:33
    Ruoka

    Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Asiantuntija kertoo takarajan

  • 26.12.202409:42
    Suklaa

    Arto löysi laatikostaan yli 14 vuotta vanhoja konvehteja – avaamattoman rasian sisältö yllätti mikrobiologinkin

  • 25.12.202417:32
    Suklaa

    Yksi konvehti on joulun inhokki – syötkö sinä?