Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kyllästyttääkö joulutorttujen näpertely? Anulla on "maailmaa mullistava" ratkaisu

8:20Jouluiset cocktailpalatVideolla vinkit Anun "joulutorttupitkoon" vaniljakreemillä ja helppoihin cocktailpaloihin.
Julkaistu 16.12.2024 17:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Luumupitko on kuin joulutorttu, mutta pitkon muodossa. 

Huomenta Suomen viikonlopussa valmistettiin helppoja joulunajan pikkupurtavia ja leivonnaisia. Kotitalouden lehtori Anu Heinaro demonstroi muun muassa, miten isosta lehtitaikinalevystä saa loihdittua täydellisen korvikkeen perinteisille joulutortuille.

Anun tekemä luumupitko vaniljakreemillä sai juontaja Lorenz Backmanin innostumaan toden teolla.

– Olen pienestä pitäen tehnyt joulutorttuja ja kyllästynyt niiden näpertämiseen, niin tämä pitko täällä on maailmaa mullistava, Lore intoili. 

Anu kuvaili luumupitkoaan glögikutsujen kuningattareksi. Pitko valmistuu helposti lehtitaikinalevystä, johon leikataan siivekkeet. Pitkon keskelle laitetaan ensin paistonkestävää vaniljakreemiä, sen päälle tortuista tuttua luumumarmeladia ja lopuksi vielä kuivattuja luumuja.

Katso videolta, miten helposti Anun luumupitko valmistetaan ja nappaa tarkempi ohje: Luumupitko

Lue myös: Mitä eroa on lehti-, voi- ja torttutaikinalla?

Lisää aiheesta:

Anun nerokas ratkaisu joulutorttuihin: "Maailmaa mullistava"Älä tee tätä joulutorttuvirhettäNerokas tapa käyttää kaupan valmista croissant-taikinaa: "Maagisen hyvä yhdistelmä"Koukuttava täyte joulutortuille – Amanda vinkkaa varman hitin: "Älyttömän hyviä!"Ei enää kuivia sakaroita! Satu keksi nerokkaan tavan tehdä joulutorttuja: "Täytettä saa varmasti jokaisella puraisulla"Vaviskaa perinteiset tähtitortut – täältä tulee nerokas jättijoulutorttu: "Ei tarvitse näperrellä"
JouluruokaRuokaHuomenta SuomiLeivontaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Jouluruoka
  • 16:43
    Joulukinkku

    Joulukinkku voi epäonnistua jo ennen uunia – ethän tee näin?

  • Eilen16:44
    Ruokakauppa

    Luulitko näitä joulun herkuiksi? Totuus paljastuu kaupan hyllyllä

  • Eilen11:32
    Joulukinkku

    Kuinka nopeasti joulukinkku sulaa jääkaapissa?

  • 14.12.17:44
    Joulu

    Piparit airfryerissa – superhelppo ohje!

  • 14.12.09:04
    Joulukinkku

    Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takaraja