Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kyllästyttääkö joulutorttujen näpertely? Anulla on "maailmaa mullistava" ratkaisu

8:20Jouluiset cocktailpalatVideolla vinkit Anun "joulutorttupitkoon" vaniljakreemillä ja helppoihin cocktailpaloihin.
Julkaistu 16.12.2024 17:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Luumupitko on kuin joulutorttu, mutta pitkon muodossa. 

Huomenta Suomen viikonlopussa valmistettiin helppoja joulunajan pikkupurtavia ja leivonnaisia. Kotitalouden lehtori Anu Heinaro demonstroi muun muassa, miten isosta lehtitaikinalevystä saa loihdittua täydellisen korvikkeen perinteisille joulutortuille.

Anun tekemä luumupitko vaniljakreemillä sai juontaja Lorenz Backmanin innostumaan toden teolla.

– Olen pienestä pitäen tehnyt joulutorttuja ja kyllästynyt niiden näpertämiseen, niin tämä pitko täällä on maailmaa mullistava, Lore intoili. 

Anu kuvaili luumupitkoaan glögikutsujen kuningattareksi. Pitko valmistuu helposti lehtitaikinalevystä, johon leikataan siivekkeet. Pitkon keskelle laitetaan ensin paistonkestävää vaniljakreemiä, sen päälle tortuista tuttua luumumarmeladia ja lopuksi vielä kuivattuja luumuja.

Katso videolta, miten helposti Anun luumupitko valmistetaan ja nappaa tarkempi ohje: Luumupitko

Lue myös: Mitä eroa on lehti-, voi- ja torttutaikinalla?

Lisää aiheesta:

Nerokas tapa käyttää kaupan valmista croissant-taikinaa: "Maagisen hyvä yhdistelmä"Koukuttava täyte joulutortuille – Amanda vinkkaa varman hitin: "Älyttömän hyviä!"Kati leipoi joulutortun todella yllättävään muotoon – tätä et ole vielä kokeillutkaan: "Kääri voipaperiin ja ojenna lahjaksi"Amanda vinkkaa uuden koukuttavan täytteen joulutortuille – varma hitti: "Älyttömän hyviä!"Ei enää kuivia sakaroita! Satu keksi nerokkaan tavan tehdä joulutorttuja: "Täytettä saa varmasti jokaisella puraisulla"Vaviskaa perinteiset tähtitortut – täältä tulee nerokas jättijoulutorttu: "Ei tarvitse näperrellä"
JouluruokaRuokaHuomenta SuomiLeivontaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Jouluruoka
  • 15.9.17:14
    Ruoka

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • 27.12.202417:34
    Ruoka

    Näin joululaatikoille kannattaa nyt tehdä

  • 26.12.202417:33
    Ruoka

    Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Asiantuntija kertoo takarajan

  • 26.12.202409:42
    Suklaa

    Arto löysi laatikostaan yli 14 vuotta vanhoja konvehteja – avaamattoman rasian sisältö yllätti mikrobiologinkin

  • 25.12.202417:32
    Suklaa

    Yksi konvehti on joulun inhokki – syötkö sinä?