Gordon Ramsayn listaus: 5 perustaitoa, jotka jokaisen ruoanlaittajan tulisi osata keittiössä – osaatko sinä?

sipulin leikkaaminen
Shutterstock

Poikkeusolosuhteiden vallitessa ja ihmisten viettäessä enemmän aikaa kotona on hyvä hetki opetella laittamaan ruokaa. Osaatko sinä jo nämä kokki Gordon Ramsayn nimeämät keittiön perustaidot? 

Videolla: Testaa helppo hittipasta, pasta limonello!

Televisiosta tuttu rääväsuukokki Gordon Ramsay listasi jo muutama vuosi sitten YouTube-tilillään viisi ruoanlaittotaitoa, jotka jokaisen pitäisi osata.  Nyt moni ihminen sekä Suomessa että maailmalla viettää aikaa kotonaan koronakriisin vuoksi, joten keittiötaidoista ei ole ainakaan haittaa. 

Joko sinä hallitset nämä Ramsayn nimeämät perustaidot?

1. Sipulin pilkkominen oikeaoppisesti

Sipulin pilkkomisen juju on jättää kanta jättää paikoilleen pilkkomisen ajaksi. Kun vielä leikkauksen tekee joka suuntaan oikeaoppisesti, käy pilkkominen nopeasti ja silpusta tulee tasalaatuista.

2. Riisin keittäminen maukkaaksi

Basmatiriisi on Ramsayn mielestä riisien kuningas. Riisistä saa maukasta, kun sen maustaa suolalla, pippurilla, kardemummalla ja aniksella ja antaa hautua kypsäksi. Myös veden ja riisin suhteen tulee olla tismalleen oikea. 

3. Kalan perkaaminen

Nahan poistaminen on helppoa, kun käytössä on terävä ja joustava fileointiveitsi. Tärkeintä on antaa veitsen tehdä työ puolestasi, turhaa kiskomista ja hankaamista ei tarvita. Ruodot on puolestaan helppo poistaa pinsettien avulla.

4. Veisten säännöllinen teroittaminen

Ruoanlaitto on taatusti helpompaa ja mukavampaa, kun käytössäsi on terävä veitsi. Tylsällä veitsellä pilkkominen on hermoja ja aikaa vievää. Ramsay kehottaakin teroittamaan veitsen aina ennen käyttöä.

5. Pastan keittäminen oikealla tavalla, oikean kypsyiseksi

Raakaa ja kovaa tai ylikypsää lötköä: pasta on helppo pilata. Ramsayn ohjeella tehty täydellinen pasta vaatii keitinveteensä sekä suolaa että oliiviöljyä, joka estää pastan tarttumisen yhdeksi suureksi klöntiksi. Kun laitat pastan kiehuvaan keteen, älä jätä osaa spagetista veden yläpuolelle vaan käännä se kattilaan heti, kun vesi hieman pehmittää sitä. 

Katso tarkemmat ohjeet videolta:


Lähde: Foodbeast

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja