5 perustaitoa, jotka jokaisen ruoanlaittajan tulisi osata keittiössä – Gordon Ramsay kysyy, osaatko sinä?

lohipalat pöydällä
Kalan perkaaminen on yksi perustaidoista, jonka Gordon Ramsay nostaa listalleen. Shutterstock

Televisiosta tuttu rääväsuukokki Gordon Ramsay listasi viisi ruoanlaittotaitoa, jotka jokaisen pitäisi osata. 

Lukuisista television ruokaohjelmista tuttu kokki ja ravintoloitsija Gordon Ramsay näyttää videolla viisi kriittistä keittiötaitoa, jotka jokaisen tulisi opetella pikaisesti, mikäli taidot eivät vielä ole hallussa. Joko sinä hallitset nämä?

1. Sipulin pilkkominen

Sipulin pilkkomisen juju on jättää kanta jättää paikoilleen pilkkomisen ajaksi. Kun vielä leikkauksen tekee joka suuntaan oikeaoppisesti, käy pilkkominen nopeasti ja silpusta tulee tasalaatuista.

2. Riisin keittäminen

Basmatiriisi on Ramsayn mielestä riisien kuningas. Riisistä saa maukasta, kun sen maustaa suolalla, pippurilla, kardemummalla ja aniksella ja antaa hautua kypsäksi. Myös veden ja riisin suhteen tulee olla tismalleen oikea. 

3. Kalan perkaaminen

Nahan poistaminen on helppoa, kun käytössä on terävä ja joustava fileointiveitsi. Tärkeintä on antaa veitsen tehdä työ puolestasi, turhaa kiskomista ja hankaamista ei tarvita. Ruodot on puolestaan helppo poistaa pinsettien avulla.

4. Veitsen teroittaminen

Ruoanlaitto on taatusti helpompaa ja mukavampaa, kun käytössäsi on terävä veitsi. Tylsällä veitsellä pilkkominen on hermoja ja aikaa vievää. Ramsay kehottaakin teroittamaan veitsen aina ennen käyttöä.

5. Pastan keittäminen

Raakaa ja kovaa tai ylikypsää lötköä: pasta on helppo pilata. Ramsayn ohjeella tehty täydellinen pasta vaatii keitinveteensä sekä suolaa että oliiviöljyä, joka estää pastan tarttumisen yhdeksi suureksi klöntiksi. Kun laitat pastan kiehuvaan keteen, älä jätä osaa spagetista veden yläpuolelle vaan käännä se kattilaan heti, kun vesi hieman pehmittää sitä. 

Katso tarkemmat ohjeet videolta:


Lähde: Foodbeast

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!