2:58

Nämä ovat Lidlin paistopisteen ehdottomat hitit – suomalaisilla yksi harhaluulo tuotteista: "Elää jostain syystä tiukassa"

Kauppaketju Lidl paljastaa tiedotteessaan myymälöidensä paistopistehitit Suomessa ja kertoo faktoja tuotteiden alkuperästä.

Suomen Lidleissä on myyty paistopistetuotteita jo 11 vuotta. Tuotevalikoima on ehtinyt vaihtua vuosien varrella, mutta monet hittituotteet ovat kuitenkin ketjun mukaan olleet valikoimissa jo vuosia. 

Kovimpia hittejä ovat Lidlin mukaan luomukaurasydän ja luomuruispala, riisipiirakat, croissantit sekä suolaiset välipalat. Tuotteet saapuvat paistopisteille pakasteina ja myymälöissä ne sitten paistetaan päivittäin.

Suomalaisia paistopistetuotteita viedään myös ulkomaille

Lidlin mukaan suomalaisilla on yksi selkeä harhaluulo paistopisteen tuotteista. 

– Ajatus siitä, että kaikki tulisi Lidliin Saksasta elää jostain syystä tiukassa. Kuitenkin paistopistetuotteistamme reilu kolmannes tulee suomalaisista leipomoista, ja myydyistä tuotteista yli puolet on kotimaisia. Valitsemme valikoimaan parhaat tuotteet sekä Suomesta että maailmalta, kertoo valikoimapäällikkö Vilma Vornanen.

Kotimaisten tuotteiden lisäksi suosittuja tuotteita tuodaan myös Italiasta, Ranskasta, Portugalista, Saksasta. Tausta-ajatuksena on, että tuotteet tulevat sieltä, missä niitä osataan parhaiten valmistaa: patonki Ranskasta, calzone Italiasta ja riisipiirakka sekä korvapuusti Suomesta. Leipomukset liikkuvat Suomen rajojen yli myös toiseen suuntaan. 

Lidlin paistopiste lukuina:

 • Ensimmäiset paistopisteet avattiin 2010
 • Nykyisin paistopiste kaikissa myymälöissä  
 • Vakiovalikoimassa on noin 50 tuotetta
 • Vaihtelua valikoimaan tuovat erätuotteet, joita on noin 40
 • Suolaisia tuotteita 57 kpl
 • Makeita tuotteita 40 kpl
 • Sesonkeina kesällä, jouluna ja pääsiäisenä tuotteita tulee lisää

– Suomesta viedään paistopistetuotteita Ruotsiin, Puolaan, Tsekkiin ja Slovakiaan. Maailmalla maistuvat luomuruispala, luomukaurasydän, sulhaspiirakka, riisipiirakka sekä korvapuusti, kertoo Vornanen.

Pääsiäisen uusi yllättäjä: Mämmiviineri

Paistopisteen suosituimmat herkut ovat vakiinnuttaneet paikkansa suomalaisten ruokapöydissä, mutta uudellekin on Lidlin mukaan kysyntää. Vakiovalikoimiin on nyt esimerkiksi tullut pitaleipä.

– Ehkä erikoisin paistopistetuotteemme kautta aikojen on ollut hodari kaikilla mausteilla eli hot dog, jonka sisällä on nakin lisäksi kurkkusalaattia, juustoa ja muita mausteita. Se on edelleen yksi asiakkaidemme suosikeista, innostuu Vornanen.

Lidlissä uusia ja erikoisiakin tuotteita kokeillaan erinä. Erätuotteet ovat myynnissä rajoitetun ajan. Näitä ovat esimerkiksi bagelit, porkkanapiirakka ja rosmariinileipä. Seuraava erikoisempi tulokas on mämmiviineri, joka on tulevan pääsiäisen erätuoteuutuus. 

–  Pääsiäisen mämmiviineristä ennustamme suurta hittiä. Voin myös kertoa, että kesän grillikauteen on tulossa briossihampurilaissämpylä, avaa Vornanen.

Briossisämpylää pidetään burgeripiireissä parhaana hampurilaissämpylänä ja useat eri valmistajat, kuten Fazer, ovat lanseeranneet viime vuosien aikana omat briossisämplänsä markkinoille.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja