Burgerigurut Mika, Herkko ja Risto testasivat kymmeniä hampurilaissämpylöitä ja löysivät ylivoimaisesti parhaan: "Sopii burgeriin täydellisesti"
Uunituoreessa Burgerin sielu -kirjassa (Readme 2020) perehdytään täydellisen hampurilaisen saloihin. Parhaat vinkkinsä paljastavat Social Burgerjoint -hampurilaisravintolasta tutut Mika ”Pikkis” Tuomonen ja Herkko Volanen sekä ravintola-alan moniottelija, kokki Risto Mikkola.
MTV Uutisten Makuja.fi -ruokasivustolla kerrottiin tammikuussa, että täydellisen hampurilaisen salaisuus piilee burgerin yksinkertaisuudessa. Tähän lopputulokseen olivat päätyneet tuoreen Burgerin sielu -kirjan (Readme 2020) kirjoittajat Mika ”Pikkis” Tuomonen, Herkko Volanen ja Risto Mikkola. Ensimmäiseksi mainitut burgerinystävät tunnetaan suomalaisen Social Burgerjoint -hampurilaisravintolaketjun perustajina. Risto Mikkola puolestaan ravintola-alan puuhamiehenä ja muun muassa Master Chef -ohjelman tuomarina.
Täydellisen hampurilaispihvin lisäksi kolmikon kirjassa perehdytään myös burgerisämpylän saloihin. Mika, Herkko ja Risto sekä monet muut suomalaiset burgerifanit ovat todenneet parhaan hampurilaissämpylän olevan briossi-tyylinen.
– Miksi olemme päätyneet juuri briossi-tyyliseen sämpylään? Kun vuonna 2014 aloimme suunnittelemaan tosissaan burgereiden tekemistä, testasimme kymmeniä erilaisia sämpyläreseptejä. Aika nopeasti huomasimme, että briossi-tyylinen sämpylä sopii meidän filosofiaamme ja burgeriin täydellisesti, kolmikko kertoo Burgerin sielu -kirjassa.
Niinpä burgerimiehet alkoivat hioa täydellistä briossiohjetta. Noin kymmenen reseptiä myöhemmin täydellisen hampurilaissämpylän ohje oli valmis.
– Tämä kyseinen resepti todettiin meille täydelliseksi. Briossi-tyyliselle taikinalle ominaista on, että se jää hieman löysähköksi. Leivonnassa tärkeitä ovat painomitat. Briossi-reseptistä löytyvät sekä tilavuus- että painomitat.
Kurkkaa resepti: Briossi – täydellinen hampurilaissämpylä
***
Täydellisen hampurilaispihvin elementtejä listattiin jo viime kesänä MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa Pikkis Tuomosen vieraillessa lähetyksessä yhdessä Burger Lovers Finland -ryhmän perustajan Antti Suikkarin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan