Mainos

Burgerigurut Mika, Herkko ja Risto testasivat kymmeniä hampurilaissämpylöitä ja löysivät ylivoimaisesti parhaan: "Sopii burgeriin täydellisesti"

Uunituoreessa Burgerin sielu -kirjassa  (Readme 2020) perehdytään täydellisen hampurilaisen saloihin. Parhaat vinkkinsä paljastavat Social Burgerjoint -hampurilaisravintolasta tutut Mika ”Pikkis” Tuomonen ja Herkko Volanen sekä ravintola-alan moniottelija, kokki Risto Mikkola.

MTV Uutisten Makuja.fi -ruokasivustolla kerrottiin tammikuussa, että täydellisen hampurilaisen salaisuus piilee burgerin yksinkertaisuudessa. Tähän lopputulokseen olivat päätyneet tuoreen Burgerin sielu -kirjan (Readme 2020) kirjoittajat Mika ”Pikkis” Tuomonen, Herkko Volanen ja Risto Mikkola. Ensimmäiseksi mainitut burgerinystävät tunnetaan suomalaisen Social Burgerjoint -hampurilaisravintolaketjun perustajina. Risto Mikkola puolestaan ravintola-alan puuhamiehenä ja muun muassa Master Chef -ohjelman tuomarina. 

Täydellisen hampurilaispihvin lisäksi kolmikon kirjassa perehdytään myös burgerisämpylän saloihin. Mika, Herkko ja Risto sekä monet muut suomalaiset burgerifanit ovat todenneet parhaan hampurilaissämpylän olevan briossi-tyylinen. 

– Miksi olemme päätyneet juuri briossi-tyyliseen sämpylään? Kun vuonna 2014 aloimme suunnittelemaan tosissaan burgereiden tekemistä, testasimme kymmeniä erilaisia sämpyläreseptejä. Aika nopeasti huomasimme, että briossi-tyylinen sämpylä sopii meidän filosofiaamme ja burgeriin täydellisesti, kolmikko kertoo Burgerin sielu -kirjassa.

Niinpä burgerimiehet alkoivat hioa täydellistä briossiohjetta. Noin kymmenen reseptiä myöhemmin täydellisen hampurilaissämpylän ohje oli valmis. 

– Tämä kyseinen resepti todettiin meille täydelliseksi. Briossi-tyyliselle taikinalle ominaista on, että se jää hieman löysähköksi. Leivonnassa tärkeitä ovat painomitat. Briossi-reseptistä löytyvät sekä tilavuus- että painomitat.

***

Täydellisen hampurilaispihvin elementtejä listattiin jo viime kesänä MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa Pikkis Tuomosen vieraillessa lähetyksessä yhdessä Burger Lovers Finland -ryhmän perustajan Antti Suikkarin kanssa.


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja