Uunituoreessa Burgerin sielu -kirjassa (Readme 2020) perehdytään täydellisen hampurilaisen saloihin. Parhaat vinkkinsä paljastavat Social Burgerjoint -hampurilaisravintolasta tutut Mika ”Pikkis” Tuomonen ja Herkko Volanen sekä ravintola-alan moniottelija, kokki Risto Mikkola.
MTV Uutisten Makuja.fi -ruokasivustolla kerrottiin tammikuussa, että täydellisen hampurilaisen salaisuus piilee burgerin yksinkertaisuudessa. Tähän lopputulokseen olivat päätyneet tuoreen Burgerin sielu -kirjan (Readme 2020) kirjoittajat Mika ”Pikkis” Tuomonen, Herkko Volanen ja Risto Mikkola. Ensimmäiseksi mainitut burgerinystävät tunnetaan suomalaisen Social Burgerjoint -hampurilaisravintolaketjun perustajina. Risto Mikkola puolestaan ravintola-alan puuhamiehenä ja muun muassa Master Chef -ohjelman tuomarina.
Lue lisää: Burgerigurut paljastavat sen kaikista oleellisimman seikan hyvässä hampurilaisessa – jos tämä menee pieleen, kaikki menee pieleen: "On tärkeintä ja sillä siisti"
Täydellisen hampurilaispihvin lisäksi kolmikon kirjassa perehdytään myös burgerisämpylän saloihin. Mika, Herkko ja Risto sekä monet muut suomalaiset burgerifanit ovat todenneet parhaan hampurilaissämpylän olevan briossi-tyylinen.
– Miksi olemme päätyneet juuri briossi-tyyliseen sämpylään? Kun vuonna 2014 aloimme suunnittelemaan tosissaan burgereiden tekemistä, testasimme kymmeniä erilaisia sämpyläreseptejä. Aika nopeasti huomasimme, että briossi-tyylinen sämpylä sopii meidän filosofiaamme ja burgeriin täydellisesti, kolmikko kertoo Burgerin sielu -kirjassa.
