Kokit listasivat ruoat, joita suosittelevat tekemään raaka-ainesuosikista, jauhelihasta. Lisäksi he nimesivät myös muutamia ruokia, joihin markettijauhelihaa ei kannata käyttää.
Yllä olevalla videolla näytetään, miten jauheliha kannattaa paistaa.
Aiemmin uutisoitiin siitä, miten jauhelihalaatu vaikuttaa oleellisesti ruoan onnistumiseen. Jos valitset kaupassa vääränlaista jauhelihaa, voi koko ateriasi mennä pahimmassa tapauksessa mönkään. Nyt ammattilaiskokit kertovat Insider-sivustolle omat jauheliharuokasuosikkinsa ja paljastavat samalla mihin ruokiin jauheliha ei todellisuudessa sovi.
Jauheliha muodostaa monen suomalaisperheenkin arkiruokailun perustan. Suurin osa lihaa syövistä perheistä syö viikottain jauhelihaa jossain muodossa: kastikkeessa, pyöryköissä, pihveissä, keitossa, tacojen välissä tai pizzassa. Jauheliha on toden totta monipuolinen raaka-aine, mutta kaikkiin ruokiin se ei ammattilaiskokkien mukaan sovi.
Parhaat jauheliharuoat
Ehkä yksi parhaista tavoista hyödyntää jauhelihaa on tehdä siitä maukas bolognesekastike. Kulinaarisen instituutin kokki Palak Patel suosittelee bologneskastiketta pastan kera arkiruoaksi.
– On helppoa tehdä pieni tai iso erä kerralla ja pakastaa myöhempää käyttöä varten. Ei tarvitse tehdä muuta kuin yhdistää jauheliha yrttien ja tomaatin kanssa. Voit keittää kastiketta kokoon hiljalleen liedellä tai vaikka haudutuspadassa.