Näitä juomia ei kannattaisi koskaan yhdistää – sekoittamisella yllättävät vaikutukset

tee
Onko sinulla tapana kaataa teehen maitoa? Shutterstock

Tietyt juomat sopivat täydellisesti yhteen sekä makunsa että muiden ominaisuuksiensa puolesta. Kaikki tutut juomayhdistelmät eivät kuitenkaan kemiallisen koostumuksensa puolesta ole niitä kaikkein parhaimpia yhdistelmiä.

Jotkin juomat yhdessä nautittuina voivat jättää jälkeensä turvotusta, piikin verensokeriin tai vaikeuttaa jopa ravintoaineiden imeytymistä. Ota selvää, millaisia juomia ei välttämättä kannata syödä yhdessä.

Tee + maito

Klassinen maitotee ei välttämättä ole se kaikkein hellävaraisin juomayhdistelmä vatsalle. Tee sisältää paljon terveyttä edistäviä antioksidantteja, joita on tärkeää saada ruoasta.

Maito voi kuitenkin vaikuttaa hyvinkin ikävästi antioksidanttien imeytymiseen. Harva tietää, että jo pieni määrä maitoa heikentää antioksidanttien imeytymistä sen sisältämien maitoproteiinien vuoksi. Lisäksi teen sisältämä kofeiini heikentää maidon sisältämän kalsiumin imeytymistä.

Näistä syistä johtuen terveysvaikutteiden maksimoimiseksi tee ja maito olisi syytä nauttia erikseen, vaikka ympäri maailmaa tee ja kahvi muodostavatkin tutun liiton.

Alkoholi + kofeiini

Erilaiset kahvidrinkit ovat suosiossa, mutta alkoholin ja kofeiinin yhdistelmä ei todellakaan ole se paras mahdollinen. Kofeiinijuoman sisältämä kofeiini voi nimittäin virkistää siinä määrin, ettei alkoholin vaikutusta huomaa tavalliseen tapaan.

Wake Forestin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan kofeiinia ja alkoholia yhdessä nauttineet joutuivat myös todennäköisemmin onnettomuuksiin kuin ne, jotka eivät nauttineet näitä yhdessä.

Lähde: Prevention

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja