Totuus suositusta terveysjuomasta – tiesitkö näistä vihreän teen haittapuolista?

Vihreää teetä on jo vuosikausia hehkutettu erityisen terveellisenä juomana, mutta myös vihreän teen kohdalla on syytä pitää mielessä vanha sananlasku kohtuudesta.

"Kohtuus kaikessa"-sanonta kannattaa pitää mielessä myös vihreän teen kohdalla, sillä terveysjuomana hehkutettu vihreä teekin voi aiheuttaa ikäviä vaikutuksia, mikäli sitä juodaan litrakaupalla päivästä toiseen. Blackdoctor-sivusto listasi näistä ikävistä vaikutuksista muutamia.

Hermostuneisuus

Samaan tapaan kuin mikä tahansa muukin kofeiinipitoinen juoma, myös vihreä tee voi suurissa määrin nautittuna aiheuttaa tuntemuksia ahdistuksesta. Lisäksi vihreän teen suurkulutus voi aiheuttaa kahvin tapaan vapinaa.

Heikentää kalsiumin imeytymistä

Vihreän teen suurkulutus voi heikentää elimistön kykyä hyödyntää kalsiumia, joka tunnetaan luiden terveyden ylläpitäjänä. Tästä syystä vihreän teen suurkulutus voi nostaa myös riskiä sairastua osteoporoosiin eli luukatoon.

Riski raskaudelle?

Amerikassa raskaana olevia naisia kehotetaan välttämään vihreän teen suurkulutusta. Syy tähän on se, että vihreä teen on uskottu lisäävän keskenmenon riskiä.

Raudan puutostila

Hurjia määriä vihreää teetä säännöllisesti nauttiva voi huomaamattaan heikentää myös raudan imeytymistä kehoon. Pahimmillaan tämä voi johtaa anemiaan.

Lähde: Blackdoctor


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja