Mielenkiintoinen väite: Nämä juomat saattavat olla jopa terveellisempiä kuin vesi

vihreä tee
Prosessoimaton vihreä tee sisältää runsaasti antioksidantteja. Shutterstock

Prevention-sivuston mukaan tietyt juomat voivat ylittää terveysvaikutuksissaan jopa veden. 

Vesi vanhin voitehista, mutta veden lisäksi kannattaa juoda myös näitä terveellisiä juomia. Veden juominen on kiistattomasti hyväksi terveydelle. Se nesteyttää, auttaa painonhallinnassa, ja etenkin urheillessa riittävä veden saanti on tärkeää. Vesi ei kuitenkaan sisällä terveyttä edistäviä ravintoaineita, joten niitä saadakseen kannattaa juoda myös muita terveellisiä juomia.

Vihreä tee

Vihreällä teellä on useita hyödyllisiä terveysvaikutuksia. Tutkimusten mukaan se auttaa alentamaan kolesterolia ja korkeaa verenpainetta. Sen on todettu myös tasaavan verensokeria. Vihreä tee tekee hyvää myös aivoille, sillä se auttaa ehkäisemään muistisairauksia.

Tutkijoiden mukaan vihreän teen terveellisyys perustuu sen sisältämiin antioksidantteihin.

Kookosvesi

Kookosveden suosio on kasvanut huimasti viime vuosina. Suosion salaisuus piilee sen terveysvaikutuksissa. Kookosvesi nesteyttää tehokkaasti ja sisältää runsaasti natriumia, kaliumia ja magnesiumia. Siksi se on erinomainen palautusjuoma urheilun jälkeen.

Kannattaa kuitenkin tarkistaa, että kookosveteen ei ole lisätty sokeria tai keinotekoisia makuaineita. Makeuttamaton kookosvesi on terveysvaikutusten kannalta paras valinta.

Olut

Vastoin yleistä käsitystä, oluellakin on positiivisia terveysvaikutuksia, kunhan käyttö pysyy hyvin kohtuullisena. Kohtuullisen oluen juonnin on havaittu vähentävän riskiä sairastua Parkinsonin tautiin, mikäli oluen ohella ei nautittu muita alkoholijuomia.

Oluen humalan sisältämien antioksidanttien on todettu myös suojaavan syövältä sekä sydän- ja verisuonitaudeilta. Rottakokeiden perusteella olut saattaa auttaa ehkäisemään myös Alzheimerin tautia.

Maito

Maidon terveysvaikutuksista on kiistelty pitkään. Osa tutkimuksista vannoo maidon terveysvaikutusten nimeen, toiset taas väittävät sen aiheuttavan ylipainoa ja syöpää.

Kansasin yliopiston tutkimuksen mukaan maito vapauttaa aivoissa antioksidantteja, jotka auttavat ehkäisemään vapaiden radikaalien aiheuttamia soluvaurioita, jotka puolestaan aiheuttavat Alzheimerin tautia sekä Parkinsonin tautia.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat