Nainen testasi TikTokin munakikkaa kohtalokkain seurauksin: "Se oli tyhmää, ja haluan muidenkin tietävän, että tällaista voi tapahtua"

uppopaistettu kananmuna
TikTokin uppomunakikka aiheutti naiselle palovammoja. Kuvituskuva. Copyright (c) 2019 Konstantin Kopachinsky/Shutterstock. No use without permission.

Parikymppinen perheenäiti kertoo, kuinka TikTokin uppomunaniksi aiheutti hänelle palovammoja.

Brittiläinen Chantelle Conway, 25, kertoo kasvojensa vaurioituneen epäonnistuneen munahaasteen takia. Chantelle antoi haastattelun The Sunille heinäkuun puolivälissä. 

New York Postin mukaan TikTokin suositussa kikassa kananmunaa kypsytetään vedellä täytetyssä kupissa mikrossa 90 sekunnin ajan.

Chantelle väittää valmistaneensa aiemminkin uppomunia mikrossa. Heinäkuussa valmistusmenetelmä kuitenkin kostautui pahemman kerran, kun kiehuva vesi lensi naisen kasvoille. 

Nainen sai palovammoja kasvoihinsa

The Sunin mukaan Chantelle keitti ensin liedellä veden kiehuvaksi ja kaatoi sen mukiin. Sitten hän rikkoi raa’an kananmunan mukiin kiehuvan veden joukkoon ja laittoi mukin mikroaaltouuniin kymmeneksi sekunniksi.

Chantelle otti mukin mikrosta. Kun hän yritti kylmällä lusikalla nostaa kananmunan pois kuumasta vedestä, kävikin huonosti: kananmuna "räjähti" vedessä  ja tulikuumaa vettä lensi hänen naamalleen ja kaulalleen. Naisen kasvonsa olivat lähellä mukia.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Nainen väittää, että vettä lensi kattoon saakka ja tästä on todisteena märkä läntti. 

– Olen aina tehnyt uppomunia tällä tavalla, koska se on nopeampaa ja helpompaa.

Kovat kivut

Nainen kertoo kivun olleen tuskaisinta, mitä hän on koskaan kokenut. 

– Ja minä olen synnyttänyt kahdesti.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Chantelle huuhteli kasvojaan kiireesti kylmällä vedellä. Hän ehti sulkea silmänsä eikä näkökyvylle käynyt mitään. Silmäluomiin kuitenkin tuli palovammoja.

Chantelle puhui juuri sattumoisin FaceTime-videopuhelua serkkunsa Stephanien kanssa onnettomuushetkellä. Stephanie todisti Chantellen reaktion tulikuuman veden osuessa naisen naamalle.

Kolmannen asteen palovammoilta vältyttiin

Chantelle oli puolitoistavuotiaan tyttärensä kanssa yksin kotona onnettomuuden sattuessa. Hänen 5-vuotias tyttönsä oli tarhassa. Tyttöjen isä Mark tuli hakemaan Chantellen ja viemään hänet sairaalaan.

– Valelin kasvojani kylmällä vedellä noin tunnin sillä välin, kun odotin lasten isää saapuvaksi, Chantelle kertoo.

– Markin piti auttaa minua valmistautumaan lähtöön, koska jouduin pitämään kylmää märkää pyykettä kasvojani vasten. En voinut ottaa sitä pois, koska kipu oli niin kova.

Kylmä vesi ensiapuna oli hyvä idea

Sairaalassa Chantellen sanottiin olleen onnekas. Koska hän oli tajunnut huuhdella kasvojaan kylmällä vedellä, hän välttyi kolmannen asteen palovammoilta.

Chantelle kertoo saaneensa vahvaa kipulääkitystä sairaalassa. Hänelle laitettiin kahdeksi tunniksi hoitava kasvomaski.

Ihon paranemisessa meni aikaa

Ensin Chantellen iholle tuli vesikelloja ja siinä näkyi vaurioituneita kohtia. Hän joutui parin päivän päästä menemään uudelleen sairaalaan, koska kipu yltyi taas niin tuskaiseksi. 

Seuraavien viikkojen aikana Chantellen iho alkoi hiljalleen parantua. Vesikellovaiheen jälkeen rakkulat menivät rikki ja iho alkoi kuoriutua. Nyt kaikki on hyvin ja iho parantunut.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ei enää uppomunia mikrossa

Chantelle on päättänyt olla enää tekemättä uppoumunia mikroaaltouunissa. Hän julkaisi myös parin muun tiktokkaajan videoita tästä niksistä.

– Otan vastuun tapahtuneesta. Se oli tyhmää ja haluan muidenkin tietävän, että tällaista voi tapahtua.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Katso myös: Toimittajamme testasi TikTokin mikromunaniksin. Näin kävi!

3:36

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja