Kuumavesipullo meni rikki sylissä – australialaismies joutui sairaalaan: "Nämä tapaukset olisivat estettävissä"

20-vuotiaan sylissä ollut kuumavesipullo meni rikki ja sen sisällä ollut kuuma vesi aiheutti nuorelle miehelle vakavia palovammoja, kertoo 7 News -sivusto.

20-vuotias australialaismies sai palovammoja, kun kuumavesipullo meni rikki ja sen sisällä ollut tulikuuma vesi valui hänen päälleen. Nuorukainen vietiin sairaalahoitoon.

Nuoren miehen äiti Marie Macheras kertoi tapahtuneesta sairaalan verkkosivuille tehdyssä jutussa. Hän oli juuri menossa nukkumaan, kun kuuli 20-vuotiaan huutavan tuskissaan.

Sairaalareissu ja leikkaus

20-vuotias oli vain hetkeä aiemmin asettunut mukavasti Xboxin ääreen. Hän oli laittanut syliinsä kuumavesipullon, kuten muinakin talvina tätä ennen. Nuorukainen oli täyttänyt pullon tulikuumalla vedellä.

Tällä kertaa kuumavesipullo kuitenkin meni rikki ja polttavan kuumaa vettä valui hänen syliinsä ja vatsansa päälle.

– Hän ryntäsi saman tien kylmään suihkuun ja minä soitin ambulanssin. Hän jatkoi huutamista, sillä kipu tuntui niin pahalta eikä helpottanut kylmällä vedellä, äiti kertoo.

Mies vietiin paikalliseen sairaalaan. Hän sai toisen ja kolmannen asteen palovammoja vatsan ja rintakehän alueelle sekä käsiin. Marie kertoo, että hänen pojalleen tehtiin myöhemmin ihosiirrännäisleikkaus.

Turvallisuus ennen kaikkea!

Palovammoihin erikoistunut kirurgi Dane Holden kertoo sairaalan sivuilla, että tällaisia kauhistuttavia tapauksia sattuu joka vuosi. Australiassa on tällä hetkellä talvi ja kuumavesipulloja käytetään lämmikkeeksi.

– Kuumavesipulloista johtuvien palovammatapausten määrässä tapahtuu jyrkkä nousu joka talvi. Tästä trendistä pitäisi päästä eroon, sillä nämä tapaukset olisivat estettävissä.

Holden kertoo muutaman varotoimenpiteen vastaavan estämiseksi: ensinnäkään kuumavesipulloa ei tulisi täyttää tulikuumalla vedellä. Lisäksi se tulisi laittaa kuivumaan ennen kuin sitä käytetään uudelleen. Vanha kuumavesipullo tulisi vaihtaa uuteen vuoden välein. 

Sairaala kertoi tapahtuneesta Facebook-sivullaan kuvan kera.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Katso myös: Palovammoja ja pistoksia – näin hoidat kesän haaverit!

Palovammoja ja pistoksia – näin hoidat kesän haaverit 7:39

Lue myös:

    Uusimmat