Tässäkö maailman helpoin dieetti? Skandinaavinen keksintö lupaa huikeita tuloksia vähällä vaivalla

COLOURBOX16791980
Skandinaavinen ruokavalio perustuu rentouteen. Bad Man Production

Pohjoismaiseksi dieetiksikin kutsuttu ruokavalio lupaa kestäviä tuloksia uskomattoman vähällä vaivalla. 

Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen kertoo videolla, miten annoskoot saa pidettyä kurissa.

Tanskalainen ravintoasiantuntija ja toimitusjohtaja Suzy Wengel on luonut todella yksinkertaisen dieetin, jota kuvataan jopa maailman helpommaksi tavaksi laihduttaa.

Naisen kehittelemässä skandinaavisessa dieetissä lautaselle päätyvät ainesosat mitataan kämmenen avulla. Kaikessa yksinkertaisuudessaan jokaisen aterian tulisi sisältää kämmenellisen proteiinia ja hiilihydraatteja sekä kaksi kämmenellistä kasviksia. Tämän lisäksi jokaiselta aterialta tulisi löytyä lusikallinen rasvaa. 

Nainen itse kertoo laihtuneensa kyseisen dieetin avulla lähes 40 kiloa 10 kuukauden aikana. Dieetin tehokkuus piilee naisen mukaan siinä, että ruokavalion noudattaminen ei vaadi kaloreiden laskemista tai ruoka-aneiden punnitsemista, vaan se on helppo ujuttaa osaksi päivittäisiä rutiineja.

Skandinaavinen dieetti ei myöskään vaadi sinua luopumaan täysin herkuista tai viinilasillisesta, joten houkutuksia ei pääse syntymään yhtä helposti kuin monella muulla dieetillä.

Päivittäiset ateriat on helppo koostaa

Mutta miltä tällä metodilla kootut ateriat sitten oikein näyttävät?

Wengel on koonnut Instagram-sivuilleen havainnollistavia kuvia osoittaakseen, että kyseessä ei todellakaan ole mikään kitudieetti.

Aamupala voi sisältää esimerkiksi kourallisen tai kaksi parsaa ja salaattia, kaksi kananmunaa ja juustoa, öljyä ja pinjansiemeniä mausteineen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lounas voi puolestaan koostua vihanneksista, pekonista, kananmunasta, leivästä ja erilaisista juustoista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Illallinen voi esimerkiksi sisältää pari kourallista tomaattia ja kaalia, kourallisen lihaa, öljyä ja rasvaista juustoa. Hiilihydraattikourallisen voi halutessaan korvata vaikkapa lasillisella viiniä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!