Nainen joi 13 vuotta dieettilimsaa ja järkyttyi lopputuloksesta – haastoi Dr Pepperin lopulta oikeuteen varsin erikoisesta syystä

dr-pepper
SHUTTERSTOCK

Amerikkalainen nainen tyrmistyi, kun Dr Pepperin dieettilimsa ei auttanut karistamaan kiloja. 

Muun muassa San Francisco Chronicle -sanomalehti uutisoi San Franciscossa asuvan Shana Becceran erikoisesta oikeuskanteesta. 

Shana joi Dr Pepperin dieettilimsaa laihtumisen toivossa yli 13 vuotta. Kun tuloksia ei alkanut näkyä, Shana haastoi virvoitusjuomabrändi Dr Pepperin oikeuteen harhaanjohtavasta mainonnasta.

Limsan nimi ei ollut lupaus laihtumisesta

Shanan mukaan hän oli juonut 13 vuotta Dr Pepperin dieettilimsaa, mutta ei ole saanut ”vastinetta rahoilleen”. Shanan mukaan juoman markkinointi on ollut liian harhaanjohtavaa.

Shana kokee, että light-limsan nimessä käytetty "diet"-sana viittaisi laihtumiseen. 

Asiaa kuitenkin puitiin oikeudessa tarkasti. Oikeuden mukaan mukaan Dr Pepperin käyttämä "diet"-sana ei tarkoita adjektiivina käytettynä laihdutusta. Limsan nimessä sana viittaa tuotteeseen, jossa on vähemmän kaloreita kuin alkuperäisessä.

Tuomari Jay Bybeen mukaan limsan nimi ei ole lupaus painonpudotuksesta. 

– Ei kukaan järkevä kuluttaja väitä, että Dr Pepperin käyttämä ”diet”-sana lupailisi painonpudotusta, kommentoi Bybee. 

Tuomioistuin oli myös eri mieltä Shanan väitteestä, jonka mukaan laihat mallit tekivät mainonnasta entistä harhaanjohtavampaa. 

– Kauniit, laihat mallit mainoksissa viittaavat siihen, että Dr Pepper auttaisi kuluttajia laihduttamaan, Shana väitti.

Tuomioistuin ei ottanut kannetta uudelleen käsittelyyn. San Francisco Chronicle kertoo, että samanlainen tapaus on ollut aiemmin käsittelyssä Diet Coke -juomaa vastaan. Myös silloin todettiin, ettei virvoitusjuomabrändi Coca-Cola ole rikkonut lakia. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja