Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin syntyvät ravintolatasoiset uunijuurekset: Yhdellä yllättävällä asialla suuri merkitys!

Kotimaiset punajuuri, porkkana, nauris, lanttu, kaalit ja keltajuuri ovat lokakuussa sesongissa.
Kotimaiset punajuuri, porkkana, nauris, lanttu, kaalit ja keltajuuri ovat lokakuussa sesongissa.Shutterstock
Julkaistu 28.10.2017 07:59

Petra Sundell

petra.sundell@mtv.fi

Usein uunijuuresten teossa kehotetaan kiinnittämään huomiota paistoaikaan ja maustamiseen, mutta avainasemassa onkin amerikkalaiskokin mukaan aivan toinen asia.

Syksyn pimeneviin iltoihin sopivat täydellisesti uunijuurekset. Maukkaaseen lisukkeeseen voi valita juureksia oman maun mukaan, ja useita suomalaisia vihanneksia saa vielä näin loppusyksystäkin varsin edullisesti kaupasta.

Eikä lisukkeen tekeminen ole mitään rakettitiedettä. Muuta ei välttämättä tarvitse tehdä, kuin pilkkoa, öljytä ja maustaa juurekset ja tyrkätä ne uuniin.

Simppeli ruoka saattaa silti epäonnistua, ja uunijuureksista tulee helposti esimerkiksi liian pehmeitä eivätkä ne pysy kasassa. Miten uunijuureksiin saa rapean pinnan kuten ravintoloissa?

Amerikkalainen ruokakirjailija Carolynn Carreno paljastaa, miten uunissa paahdetut vihannekset saa tehtyä kotona kuten ammattilainen. Hänen mukaansa ruoan avain on uunin ja rasvan lämmössä: niiden tulee olla niin kuumat kuin mahdollista.

Näin ollen uunipelti tai -vuoka tulee asettaa uunin pohjalle. Pohjalle asetetut juurekset paahtuvat kirjailijan mukaan täydellisesti, eivätkä ne pala. Uunin pohja tarjoaa nimittäin kuumimman, tasaisimman ja suorimman lämmön, joka on täydellinen uunijuuresten kannalta.

LUE MYÖS:  Kari Aihinen paljastaa salaisuuden parhaisiin uunijuureksiin: "Käyttöä ei voi koskaan ylikorostaa"

Carreno itse paistaa uunijuurekset kahdella uunipellillä jopa 260 asteessa. Toinen pelleistä on uunin keskitasolla ja toinen uunin pohjalla. Kirjailija paistaa juureksia yhteensä 20 minuuttia, ja vaihtaa peltien paikkoja puolessa välissä.

Näin Carrenon mukaan juureksista tulee täydellisiä: rapeita päältä, mutta pehmeitä sisältä.

Kannattaa kuitenkin tarkistaa ennen kokkaamisen aloittamista, kuinka kestävä oman uunin pohja on. Jos vihanneksia on paljon, saattaa uunipelti muuttua hyvin painavaksi, ja tätä kaikkien uunien pohjat eivät kestä!

Lähde: NZ Herald

***

Uunissa syntyy myös helposti tämä tomaattinen herkku!

1:30Tomaattinen uunimakkara

Lisää aiheesta:

Joko kokeilit suosikkiohjetta? Näin Kari Aihinen tekee uunijuurekset Annin testissä selvisi paras kikka rapeisiin ranskalaisiin uunissa Joko testasit? Kari Aihinen paljastaa, miten tehdään uunijuurekset todella helposti – legendaarinen resepti yksi MTV:n suosituimmistaKari Aihinen paljastaa, miten tehdään legendaariset uunijuurekset todella helposti – yksi MTV:n suosituimmista resepteistäTyypillisimmät mokat uuniperunoiden valmistuksessa – yksi tärkeä työvaihe unohtuu monelta Täydellinen lopputulos joka kerta: Ainoa lohkoperunoiden resepti, joka sinun tulee osata!
JuureksetUunijuureksetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Juurekset
  • 21.12.202318:02
    Jouluruoka

    "Mukakinkku" on uunissa vain tunnin: Vaihtoehto perinteiselle joulukinkulle

  • 21.12.202309:18
    Jouluruoka

    Kirsi Alm-Siiran bataattilaatikossa on yllättävä ainesosa: "Älyttömän hyvää"

  • 21.12.202213:42
    Jouluruoka

    Pirjo vinkkaa nerokkaan vaihtoehdon joululaatikoille: "Vähän sellainen unohduksiin jäänyt juttu"

  • 18.12.202217:27
    Jouluruoka

    Kirsi Alm-Siiran bataattilaatikon salainen ainesosa voi yllättää: "Älyttömän hyvää"

  • 14.10.202208:45
    Kasvikset

    Suomalaiset haluaisivat syödä enemmän kasviksia, mutta samalla niitä heitetään runsaasti roskiin – tutkija ruokahävikistä: "Määrät ovat aivan tolkuttomia"