Näin teet pakastepizzasta "vähemmän surullisen" – niksit, joita et ehkä tullut ajatelleeksi
Nikseihin keskittyvä amerikkalaissivusto Lifehacker vinkkaa, miten pakastepizzasta saa helposti tuunattua astetta paremman.
Poikkeukselliset olosuhteet ovat muuttanut myös suomalaisten ostokäyttäytymistä ruokakaupassa. Kerroimme jo huhtikuussa, että suomalaisten linnoittautuminen koteihinsa näkyy muun muassa einesten ja puolivalmisteiden kasvavana myyntinä. Yksi isoista hittituotteista ovatkin nyt pakastepizzat.
– Rajoitusten alettua ihmiset tankkasivat kotipakastimensa täyteen ja osa tuotteista pääsi väliaikaisesti loppumaankin kaupoista, kertoi Dr Oetker Suomen markkinointipäällikkö Katariina Iivonen huhtikuussa.
Vaikka pakastepizzat maistuvatkin monelle ihan sellaisenaan, niitä voi myös nautiskella tuunattuna. Jenkkisivusto Lifehacker vinkkaa niksit, jolla pakastepizzasta saa "vähemmän surullisen". Osa vinkeistä lienee suomalaisille tuttuja, mutta joukossa on myös varmasti uusia oivalluksia.
1. Mausta hunajalla
Suolaisen pizzan ja makean hunajan yhdistelmä yllättää! Pieni määrä hunajaa tasapainoittaa suolaista pizzaa juuri täydellisesti – kuten myös ananas tekee. Pizzan reunoja voi myös dipata hunajaan.
2. Käytä marinoituja vihanneksia lisätäytteiksi
Lisää pakastepizzan päälle esimerkiksi aurinkokuivattuja tomaatteja, artisokansydämiä, marinoituja sieniä tai oliiveja. Lisää ne pizzaan siinä vaiheessa, kun pizzan juusto alkaa sulaa uunissa.
3. Mausta tuoreilla yrteillä
Tuoreet yrtit viimeistelevät pakastepizzan! Niistä saat paitsi makua myös iloa silmälle, ja ulkonäköhän on tunnetusti puoli ruokaa.
4. Lisää leikkeleitä
Ohuet prosciutto- tai parmankinkkuviipaleet mozzarellapizzan päälle lisättynä kruunaavat pakastepizzaelämyksen.
5. Viimeistele chiliöljyllä
Trendikkäällä chiliöljyllä viimeistelet pizzasi täydellisesti. Chiliöljystä on Yhdysvalloissa muodostunut korona-ajan hittituote ja sitä käytetään maustamaan lähes mitä tahansa ruokaa. Se sopii mainiosti myös pakastepizzan mausteeksi!
Lähde: Lifehacker
Voit myös kokeilla näitä tuunausvinkkejä:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan