Näin teet pakastepizzasta "vähemmän surullisen" – niksit, joita et ehkä tullut ajatelleeksi

pakastepizza

Nikseihin keskittyvä amerikkalaissivusto Lifehacker vinkkaa, miten pakastepizzasta saa helposti tuunattua astetta paremman.

Poikkeukselliset olosuhteet ovat muuttanut myös suomalaisten ostokäyttäytymistä ruokakaupassa. Kerroimme jo huhtikuussa, että suomalaisten linnoittautuminen koteihinsa näkyy muun muassa einesten ja puolivalmisteiden kasvavana myyntinä. Yksi isoista hittituotteista ovatkin nyt pakastepizzat. 

– Rajoitusten alettua ihmiset tankkasivat kotipakastimensa täyteen ja osa tuotteista pääsi väliaikaisesti loppumaankin kaupoista, kertoi Dr Oetker Suomen markkinointipäällikkö Katariina Iivonen huhtikuussa.

Vaikka pakastepizzat maistuvatkin monelle ihan sellaisenaan, niitä voi myös nautiskella tuunattuna. Jenkkisivusto Lifehacker vinkkaa niksit, jolla pakastepizzasta saa "vähemmän surullisen". Osa vinkeistä lienee suomalaisille tuttuja, mutta joukossa on myös varmasti uusia oivalluksia.

1. Mausta hunajalla

Suolaisen pizzan ja makean hunajan yhdistelmä yllättää! Pieni määrä hunajaa tasapainoittaa suolaista pizzaa juuri täydellisesti – kuten myös ananas tekee. Pizzan reunoja voi myös dipata hunajaan.

2. Käytä marinoituja vihanneksia lisätäytteiksi

Lisää pakastepizzan päälle esimerkiksi aurinkokuivattuja tomaatteja, artisokansydämiä, marinoituja sieniä tai oliiveja. Lisää ne pizzaan siinä vaiheessa, kun pizzan juusto alkaa sulaa uunissa.

3. Mausta tuoreilla yrteillä

Tuoreet yrtit viimeistelevät pakastepizzan! Niistä saat paitsi makua myös iloa silmälle, ja ulkonäköhän on tunnetusti puoli ruokaa. 

4. Lisää leikkeleitä

Ohuet prosciutto- tai parmankinkkuviipaleet mozzarellapizzan päälle lisättynä kruunaavat pakastepizzaelämyksen.

5. Viimeistele chiliöljyllä

Trendikkäällä chiliöljyllä viimeistelet pizzasi täydellisesti. Chiliöljystä on Yhdysvalloissa muodostunut korona-ajan hittituote ja sitä käytetään maustamaan lähes mitä tahansa ruokaa. Se sopii mainiosti myös pakastepizzan mausteeksi!

Lähde: Lifehacker

Voit myös kokeilla näitä tuunausvinkkejä:


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.