Mikä on paras airfryer-keitin? Kuluttaja-lehdessä testattiin ja vertailtiin yhteensä 20 eri ilmafriteerauskeitintä.
Videolla: Mistä McDonald'sin ranskalaiset tehdään?
Airfryer, ilmafriteerauskeitin, kiertoilmakypsennin – keittiön uudella trendilaiteella on monta eri nimeä ja kapistuksen suosio on kasvanut viime aikoina huimasti myös Suomessa. Kyseessä on kodinkone, joka kypsentää ruoan kuin kiertoilmauuni, mutta tehokkaammin. Laitteella voi valmistaa melkein mitä tahansa ja korvata keittiössä esimerkiksi friteerauskeittimen.
LUE MYÖS: Löytyykö keittiöstäsi jo tämä väline? Ruokatoimittaja hehkuttaa: "Takuuvarma tapa saada täydellistä lohta joka ikinen kerta!"
– Kiertoilmakypsennin paistaa rapeat ranskanperunat vain tilkalla öljyä. Synninpäästö ranskiksille, todetaan Kuluttaja-lehdessä, jossa suoritettiin peräti 20 eri airfryer-keittimen testi.
Kuluttaja-lehden testissä havaittiin, että laitteissa on isoja eroja. Kaikki eivät suinkaan paista ranskiksia rapeiksi, vaan saattavat jättää osan raaoiksi. Myös kypsennysnopeudessa havaittiin eroja: ranskisten paistoaika vaihteli vartista peräti 45 minuuttiin.
