Mikä laite paistaa parhaat ranskanperunat? Hitiksi nousseet airfryer-keittimet Kuluttaja-lehden testissä – selkeä voittaja ja pari pohjanoteerausta

0:29 Mistä McDonald'sin ranskalaiset tehdään?

Mikä on paras airfryer-keitin? Kuluttaja-lehdessä testattiin ja vertailtiin yhteensä 20 eri ilmafriteerauskeitintä.

Videolla: Mistä McDonald'sin ranskalaiset tehdään?

Airfryer, ilmafriteerauskeitin, kiertoilmakypsennin – keittiön uudella trendilaiteella on monta eri nimeä ja kapistuksen suosio on kasvanut viime aikoina huimasti myös Suomessa. Kyseessä on kodinkone, joka kypsentää ruoan kuin kiertoilmauuni, mutta tehokkaammin. Laitteella voi valmistaa melkein mitä tahansa ja korvata keittiössä esimerkiksi friteerauskeittimen.

– Kiertoilmakypsennin paistaa rapeat ranskanperunat vain tilkalla öljyä. Synninpäästö ranskiksille, todetaan Kuluttaja-lehdessä, jossa suoritettiin peräti 20 eri airfryer-keittimen testi.

Kuluttaja-lehden testissä havaittiin, että laitteissa on isoja eroja. Kaikki eivät suinkaan paista ranskiksia rapeiksi, vaan saattavat jättää osan raaoiksi. Myös kypsennysnopeudessa havaittiin eroja: ranskisten paistoaika vaihteli vartista peräti 45 minuuttiin. 

Saako halvalla hyvää ilmafriteerauskeitintä?

Kuluttaja-lehden testin voitti lopulta testin kallein laite, 350 euroa maksava Philips. Kyseinen laite paistaa testin perustella ruoat keskimäärin erittäin hyvin. Lisäksi laitetta on helppo käyttää. Kuluttaja-lehti suosittelee kuitenkin myös 125 euroa maksavaa Princess-laitetta. Se paistaa ruoat keskimäärin hyvin ja päihittää testivoittajan energiantehokkuudessa.

–  Mitkä laitteet siis paistavat parhaat ranskanperunat? Testimme perusteella ranskisten ystävälle voi suositella erityisesti näitä viittä laitetta: Testivoittaja-Philipsin ja Hyvä ostos -Princessin lisäksi toiselle sijalle yltänyttä Philipsiä, 60 euron Clas Ohlsonia ja 10. sijan Princessiä.

Eri hintaluokista löytyy siis hyviä vaihtoehtoja. Kaksi pohjanoteeraustakin kuitenkin Kuluttaja-lehden testissä löytyi: testin halvin laite, 50 euron Prego ja testijumboksi jäänyt Princess. Asiantuntijat arvioivat niiden paistamat ranskanperunat kauttaaltaan huonoiksi tai erittäin huonoiksi.

Kuluttaja-lehti muistuttaa, että laitetta ostaessa on myös hyvä tarkistaa, voiko sen osat pestä tiskikoneessa, vai vaativatko ne käsinpesun. Halvimpien laitteiden osia ei yleensä voi pestä astianpesukoneessa. Myös friteerauskeittimen koko on olennainen asia. Jos haluat paistaa koko perheelle ruokaa yhdeltä istumalta, kannattaa valita isompi malli.

Tarkat testitulokset ja mallinumerot voit lukea Kuluttaja-lehden sivuilta tilaajana.

Lähde: Kuluttaja

Juttua muokattu 10.12.2020: Poistettu tuotteiden tarkat mallinumerot ja ohjattu lukemaan tarkat testitulokset Kuluttaja-lehden tietokannasta.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja