Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin saat kaupan valmiista tomaattikastikkeesta paremman makuista

Tuunaa kaupan valmis tomaattikastike!
Tuunaa kaupan valmis tomaattikastike!Shutterstock
Julkaistu 10.02.2023 08:20

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ammattilaiskokit jakavat vinkkinsä tavallisen tomaattikastikkeen tuunaamiseen.

Purkissa tai tölkissä myytävä tomaattikastike on oiva apu ruoanlaitossa. Tomaattisoosi maistuu toki kastikkeena ihan sellaisenaankin, mutta makua voi myös helposti hieman parantaa. Ammattilaiskokit jakoivat Insider-sivustolle vinkkejään tomaattikastikkeen tuunaamiseen.

Lue myös: Tätä kebabkastiketta kannattaa kokeilla! Pikaruokaa parhaimmillaan

Tässä kolme parasta niksiä:

1. Sekoita tuore- ja kuivayrttejä

Jos tomaattikastikkeen maku tuntuu liian valjulta, kannattaa kurkata omaan maustekaappiin. Have’s Kitchen Sauces -kastikeyhtiön reseptikehittäjä ja kokki Neel Kajale suosittelee yhdistämään sekä kuiva- että tuoreyrttejä. Silloin soosista saa takuuvarmasti maukkaan!

– Lisään tuoreita ja kuivattuja yrttejä oliiviöljyn sekaan kuumalle pannulle, ennen kuin sekoitan ne kastikkeen joukkoon. Yrtit maustavat öljyn, joka sitten lisää makua kastikkeeseen, Kajale vinkkaa.

Myös muut maustekokeilut ovat toki sallittuja. Pieni ripaus sokeria korostaa yleensä tomaatin makua

2. Umamia soosiin!

Umami on yksi perusmauista ja usein salaisuus suussa sulavan maukkaaseen ruokaan. Tomaattikastikkeeseen umamia voi lisätä esimerkiksi sienien avulla.

– Pilkon herkkusienet neljään osaan, ja paahdan öljyn, suolan ja pippurin kanssa pannulla. Paahda niitä niin kauan, kunnes nestettä ei enää ole pannulla, vinkkaa kokki Chris Martin Insiderille.

Näin tomaattikastikkeen joukkoon ei tule kokin mukaan lisänneeksi turhaa nestettä, vaan ainoastaan "jumalaista sienen makua".

3. Maukkaan ruoan salainen ase: Kuutioidut kasvikset

Pienen pieneksi pilkotut vihanneskuutiot tuovat tomaattisoosiin toivottua syvyyttä, vinkkaa keittiömestari Yannick Tirbois.

Klassisin yhdistelmä lienee italialainen soffrito, jota kutsutaan yleensä maukkaan ruoan salaiseksi aseeksi. Soffrito tarkoittaa käytännössä kuullotettuja sipuli-, porkkana- ja sellerikuutioita. Tämä pyhä kolminaisuus muodostaa monen tunnetun klassikkoruoan pohjan. Makuyhdistelmä toimii myös tomaattikastikkeessa.

– Mitä tahansa sesongissa olevat kasvikset sopivat, kunhan ne on leikattu yhtä pieniksi kuutioiksi, Tirbois muistuttaa.

Lue myös: Henri Alénin vinkki sai tomaattimurskan loppumaan kaupoista – oletko jo testannut suosittua arkiruokaa?

Katso videolta, miten tomaatti kuoritaan eli kaltataan:

0:30Tomaattien kalttaus eli kuoriminen: Näin teet sen todella helpostiTiesitkö? Näin tomaatit kuoritaan.

Lähde: Insider

Lisää aiheesta:

Näin saat salaatin maistumaan paremmalta!Älä sorru yleiseen thairuokavirheeseen: "Ei kannata lisätä ollenkaan"Näin saat pikanuudeleista huomattavasti parempia!Yksi ainesosa tekee perunamuusista yksinkertaisesti parasta – kurkkaa heti maustekaappiisi!Kolme näppärää niksiä, jotka todella nopeuttavat ruoanlaittoa: "Miksi pilkkoa sipulia veitsellä, jos se menee lihamurekkeeseen?"Pizzaperjantai? Paras tomaattikastike pizzalle sisältää salaisen ainesosan, jota et tullut ajatelleeksi
RuoanlaittoRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • Eilen09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?