Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin saat graavattua lohen todella nopeasti: "Kaikki konstit käyttöön"

0:49Graavilohen maustaminen: Neljä helppoa ideaaKATSO MYÖS VIDEO: Neljä helppoa ideaa graavilohen maustamiseen,
Julkaistu 05.12.2023 11:33

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kokki Marcos Gois opasti aikoinaan Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa, miten lohi graavataan pikaisesti.

Haluatko hyvää graavilohta nopeasti? Lohi graavaantuu jääkaapissa muutamassa tunnissa, jos sen hautaa kunnolla suola-sokeriseokseen, vinkkasi vuonna 2017 Makujen aamu -ohjelman kokki Marcos Gois.  

–  Moni ehkä levittää vaan graavin sille kalan toiselle puolelle ja jättää nahan kiinni. Kala on aika helppo ja mukava leikata, Marcos Gois kertoi.

Lue myös: Kati vinkkaa, miten graavilohesta saa uskomattoman hyvää: "Mitäpä jos kokeilisit?"

Näin lohi graavataan nopeammin

Pikagraavattu lohi valmistuu kuitenkin ilman nahkaa.

–  Nyt otetaan kaikki konstit käyttöön ja nopeutetaan prosessia. Tehdään suolasta ja sokerista peti ja sitten levitetään loppu graavi krouvisti päälle, mahdollisimman tasaisesti. Myös kalan päätyihin laitetaan seosta. Haudataan se kala sinne kunnolla.

Tämän jälkeen kala laitetaan jääkaappiin tekeytymään 2–3 tunniksi.

Nappaa ohje: Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran joulukuussa 2017.

Lisää aiheesta:

Maritan helppo kalaohje yllättää: "Kukaan ei sano, että yök, en syö"Tee tämä graavilohikikka jo nyt – säästät jouluna rahaa ja aikaaEdullisesta kotimaisesta kalasta voi valmistaa yllättävän ruoan: "Vieraat ihan äimänä"Tee tämä graavilohikikka jo nyt – säästät jouluna aikaa ja jopa rahaaTiesitkö? Näin saat graavattua lohen nopeasti – "otetaan kaikki konstit käyttöön"Kokeile tätä herkkua grillissä: ”Maku on mitä mahtavin!”
KalaJouluruokaJouluItsenäisyyspäiväRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kala
  • 23.8.17:26
    Ruoka

    Kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla

  • 6.8.07:43
    Ruoka

    Maritan helppo kalaohje yllättää: "Kukaan ei sano, että yök, en syö"

  • 4.8.16:51
    Ruoka

    Pian on halpaa kalaa tarjolla – miksi herkullinen suomalaisruoka on unohdettu?

  • 25.7.17:01
    Ruoka

    Henri Alénin vinkki: Tämä kalamarinadi on aivan lyömätön kesällä

  • 17.7.19:15
    Jyrki Sukula

    Jyrki Sukula kertoo, mistä tunnistaa tuoreen kirjolohen