Näin saat graavattua lohen todella nopeasti: "Kaikki konstit käyttöön"
Kokki Marcos Gois opasti aikoinaan Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa, miten lohi graavataan pikaisesti.
Haluatko hyvää graavilohta nopeasti? Lohi graavaantuu jääkaapissa muutamassa tunnissa, jos sen hautaa kunnolla suola-sokeriseokseen, vinkkasi vuonna 2017 Makujen aamu -ohjelman kokki Marcos Gois.
– Moni ehkä levittää vaan graavin sille kalan toiselle puolelle ja jättää nahan kiinni. Kala on aika helppo ja mukava leikata, Marcos Gois kertoi.
Näin lohi graavataan nopeammin
Pikagraavattu lohi valmistuu kuitenkin ilman nahkaa.
– Nyt otetaan kaikki konstit käyttöön ja nopeutetaan prosessia. Tehdään suolasta ja sokerista peti ja sitten levitetään loppu graavi krouvisti päälle, mahdollisimman tasaisesti. Myös kalan päätyihin laitetaan seosta. Haudataan se kala sinne kunnolla.
Tämän jälkeen kala laitetaan jääkaappiin tekeytymään 2–3 tunniksi.
Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran joulukuussa 2017.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Itse tehty Nutella eli suklaa-hasselpähkinälevite