Kati vinkkaa, miten graavilohesta saa uskomattoman hyvää: "Mitäpä jos kokeilisit?"

Marcos: Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin 7:56 Marcos: Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin

Graavilohi kuuluu suomalaisten joulupöytään. Hellapoliisi Kati Jaakosen helppo ja jouluinen graavilohiresepti on kokeilemisen arvoinen.

Videolla: Testaa myös pikagraavattu lohi

Monelle kinkkuakin tärkeämpi elementti joulupöydässä on runsas valikoima kalaherkkuja. Graavilohi on eittämättä yksi joulupöydän klassikoista ja maistuu kaikessa yksinkertaisuudessaan erinomaiselta.

Pientä twistiä graaviloheen saa, kun ujuttaa siihen muutamia jouluisia mausteita. 

– Graavilohi kuuluu joulupöytään muiden kalaherkkujen joukkoon. Mitäpä jos kokeilisit maustaa graavilohen hieman tavallisesta poiketen? , kysyi reseptinikkari, Kati "Hellapoliisi" Jaakonen joulukuussa 2019.

Joulumausteet antavat Jaakosen mukaan kalalle kivan makulisän. Graavilohen voi nauttia sellaisenan tai esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa. 

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran joulukuussa 2020.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.