Kati vinkkaa, miten graavilohesta saa uskomattoman hyvää: "Mitäpä jos kokeilisit?"
Graavilohi kuuluu suomalaisten joulupöytään. Hellapoliisi Kati Jaakosen helppo ja jouluinen graavilohiresepti on kokeilemisen arvoinen.
Videolla: Testaa myös pikagraavattu lohi
Monelle kinkkuakin tärkeämpi elementti joulupöydässä on runsas valikoima kalaherkkuja. Graavilohi on eittämättä yksi joulupöydän klassikoista ja maistuu kaikessa yksinkertaisuudessaan erinomaiselta.
Pientä twistiä graaviloheen saa, kun ujuttaa siihen muutamia jouluisia mausteita.
– Graavilohi kuuluu joulupöytään muiden kalaherkkujen joukkoon. Mitäpä jos kokeilisit maustaa graavilohen hieman tavallisesta poiketen? , kysyi reseptinikkari, Kati "Hellapoliisi" Jaakonen joulukuussa 2019.
Joulumausteet antavat Jaakosen mukaan kalalle kivan makulisän. Graavilohen voi nauttia sellaisenan tai esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa.
Katso ohje: Graavilohi jouluisilla mausteilla
Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran joulukuussa 2020.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan