Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä käytä kaulinta! Näin pizzapohja kannattaa oikeasti tehdä

1:45Älä käytä kaulinta! Pizzapohja kannattaakin muotoilla näinKATSO VIDEO: Näin pizzapohja kannattaa muotoilla. Kaulinta ei tarvita!
Julkaistu 03.03.2023 13:52

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

"Pizzanörtit" antoivat parhaat vinkkinsä napolilaisen pizzan valmistamiseen pizzauunivalmistaja Oonin järjestämässä tilaisuudessa.

Napolilainen pizza on ollut jo muutaman vuoden ajan se trendikkäin pizzatuote suomalaisravintoloissa ja pizzaharrastajien keskuudessa.

Lue myös: Mitä eroa on napolilaisella ja roomalaisella pizzalla? Eroavat merkittävästi toisistaan

Maistuvaa napolilaista pizzaa pystyy tekemään myös kotioloissa, jos omistaa erittäin lämpimäksi kuumenevan uunin. Ohutpohjainen ja paksureunainen napolilainen pizza nimittäin paistetaan aina pikapikaa yli 400 asteessa.

"Pizzanörtteinä" tunnetut ja omaa pizzapodcastiakin tuottavat Jukka Salminen ja Antti Granlund antoivat omat vinkkinsä napolilaisen pizzan valmistamiseen Oonin järjestämässä tilaisuudessa.

Salminen muistutti oleellisesta lähtökohdasta hyvälle pizzalle.

– Kaikki lähtee taikinasta! Kun sen saa toimimaan, niin voi tehdä päälle mitä haluaa. 

"Pizzan paistamisessa kotiuuneissa on kaksi vaikeinta kohtaa"

Napolilaisen pizzapohjan valmistaminen kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä. Taikinaa kohotetaan sitten huoneenlämmössä yön yli. 

– Ei jääkaapissa, vaan nimenomaan huoneenlämmössä. Näissä on alueellisia eroja, mutta napolilainen pizza sääntöjen mukaan tehdään näin.

Pizzataikina kannattaa muotoilla jo valmiiksi pyöreiksi palloiksi, jotta siitä on helpompaa työstää pyöreä pizza.

– Pizzan paistamisessa kotiuuneissa on kaksi vaikeinta kohtaa: Toinen on sen pizzan saaminen pyöreäksi ja litteäksi, ja toinen pizzan saaminen uuniin niin, että koko pizza menee uuniin, eikä vain ne täytteet, Salminen nauroi.

Miten pizzataikinasta sitten muotoillaan helposti pizzapohja? Kaulinta ei tarvita, vaan homma hoituu helposti käsin! 

Katso videolta jutun yltä, miten pizzapohja muotoillaan.

Lue myös: Legendaarinen pizzeria Dennis tekee paluun – tämän hetken trendipizzaa sieltä ei saa: "En halua syöttää asiakkaille..."

Lisää aiheesta:

Pizzaperjantain vinkki: Säästät rahaa helposti!Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"Pizzan haastajasta tuli hitti: "Voidaan puhua jo ilmiöstä"Älä sorru tähän pizzatäytemokaan, muistuttaa kokki Risto MikkolaKotipizzaan muutoksia: Tuttu pizza katoaa listoiltaItalialaiset maistoivat Suomen suosituinta pizzaa – tämä oli reaktio ananaksesta
PizzaRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 26.9.07:45
    Ruoka

    Pizzaperjantain vinkki: Säästät rahaa helposti!

  • 5.9.14:45
    Kasvisruoka

    Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"

  • 14.8.17:31
    Ruoka

    Pizzan haastajasta tuli hitti: "Voidaan puhua jo ilmiöstä"

  • 12.6.07:44
    Ruoka

    Älä sorru tähän pizzatäytemokaan, muistuttaa kokki Risto Mikkola

  • 3.6.08:40
    Ravintolat

    Kotipizzaan muutoksia: Tuttu pizza katoaa listoilta