Älä käytä kaulinta! Näin pizzapohja kannattaa oikeasti tehdä

Älä käytä kaulinta! Pizzapohja kannattaakin muotoilla näin 1:45 Älä käytä kaulinta! Pizzapohja kannattaakin muotoilla näin
KATSO VIDEO: Näin pizzapohja kannattaa muotoilla. Kaulinta ei tarvita!

"Pizzanörtit" antoivat parhaat vinkkinsä napolilaisen pizzan valmistamiseen pizzauunivalmistaja Oonin järjestämässä tilaisuudessa.

Napolilainen pizza on ollut jo muutaman vuoden ajan se trendikkäin pizzatuote suomalaisravintoloissa ja pizzaharrastajien keskuudessa.

Maistuvaa napolilaista pizzaa pystyy tekemään myös kotioloissa, jos omistaa erittäin lämpimäksi kuumenevan uunin. Ohutpohjainen ja paksureunainen napolilainen pizza nimittäin paistetaan aina pikapikaa yli 400 asteessa.

"Pizzanörtteinä" tunnetut ja omaa pizzapodcastiakin tuottavat Jukka Salminen ja Antti Granlund antoivat omat vinkkinsä napolilaisen pizzan valmistamiseen Oonin järjestämässä tilaisuudessa.

Salminen muistutti oleellisesta lähtökohdasta hyvälle pizzalle.

– Kaikki lähtee taikinasta! Kun sen saa toimimaan, niin voi tehdä päälle mitä haluaa. 

"Pizzan paistamisessa kotiuuneissa on kaksi vaikeinta kohtaa"

Napolilaisen pizzapohjan valmistaminen kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä. Taikinaa kohotetaan sitten huoneenlämmössä yön yli. 

– Ei jääkaapissa, vaan nimenomaan huoneenlämmössä. Näissä on alueellisia eroja, mutta napolilainen pizza sääntöjen mukaan tehdään näin.

Pizzataikina kannattaa muotoilla jo valmiiksi pyöreiksi palloiksi, jotta siitä on helpompaa työstää pyöreä pizza.

– Pizzan paistamisessa kotiuuneissa on kaksi vaikeinta kohtaa: Toinen on sen pizzan saaminen pyöreäksi ja litteäksi, ja toinen pizzan saaminen uuniin niin, että koko pizza menee uuniin, eikä vain ne täytteet, Salminen nauroi.

Miten pizzataikinasta sitten muotoillaan helposti pizzapohja? Kaulinta ei tarvita, vaan homma hoituu helposti käsin! 

Katso videolta jutun yltä, miten pizzapohja muotoillaan.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.